NK Osijek: Kleinheislerék folytatnák győzelmi szériájukat

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.09.30. 18:30
null
Kleinheisler Lászlóék folytatnák győzelmi sorozatukat (Fotó: Nemzeti Sport)
A Lokomotiva Zagreb elleni szombati mérkőzésen is folytatná veretlenségi szériáját az NK Osijek labdarúgócsapata, amely az előző négy bajnokijából – egy döntetlen mellett – hármat megnyert, így már közvetlenül az élboly mögött, az 5. helyen áll a tabellán.

A szombaton, 16.55-től rendezendő mérkőzésen (11. forduló) már csak azért sem elképzelhetetlen a Lokomotiva legyőzése az eszékiek szempontjából, mert a fővárosiak korántsem mutatnak kiegyensúlyozott teljesítményt, s három győzelemmel és hét vereséggel a 8. helyen állnak a tabellán.

Az eszékiek a héten már a magyar válogatott Kleinheisler Lászlóval a soraikban készültek, a középpályás pedig a válogatott hét után minden bizonnyal feltöltődve térhetett vissza a Dráva-parti városba.

A csapat osztrák vezetőedzője, Rene Pomslegfőképp a legutóbbi két győztes bajnokiból meríthet erőt, egy győzelem pedig azt is jelentheti, hogy az Osijek lassan felléphet a dobogós helyek egyikére.

„Az ezt megelőző hét még nehezebb volt, hiszen több játékosunk is a válogatottjával készült, illetve nemzeti csapatában lépett pályára, s ennek voltak jó, illetve kevésbé kedvező részei is. Utóbbin azt értem, hogy a szóban forgó labdarúgók kimaradtak csapatunk edzésritmusából” – fogalmazott a Lokomotiva elleni mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón az eszéki vezetőedző, Rene Poms. –Rajtuk kívül voltak, vannak sérültjeink is, de idővel már ők is visszatérhetnek a keretbe. Az utóbbi napokban már minden rendben volt az edzésmunkánkat tekintve, így biztos vagyok abban, hogy a fővárosi vasutasok elleni találkozón mindenki a legjobb formáját hozza. Az utóbbi fordulók eredménysorát szeretnénk folytatni, azokon a meccseken remekül teljesítettünk, úgyhogy adva van, mit is kell pontosan nyújtanunk” – tette hozzá Poms, aki eltiltás miatt Danijel Loncar és Ramón Miérez játékára sem számíthat, míg Kristijan Lovric ugyanúgy sérült, mint az első számú csapatkapitány, Mile Skoric.

Óvatosságra intheti azonban Kleinheisleréket, hogy a jelenlegi bajnoki kiírás első Lokomotiva–Osijek meccse zágrábi győzelemmel zárult, ugyanakkor a fehér-kékek ezúttal sokkal jobb formában vannak és be is gyűjtenék a győzelemért járó három pontot a Gradski vrt Stadionban.

HORVÁT 1. HNL
11. FORDULÓ
Október 1., szombat
16.55:
NK Osijek–Lokomotiva Zagreb – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik