MLS: mihamarabb 30 csapatosra bővítenék a ligát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.19. 10:42
null
Jövőre David Beckham klubja, az Inter Miami csatlakozik az MLS-hez (Fotó: AFP)
Az amerikai labdarúgóliga (MLS) vezetősége a tervek szerint 30 csapatosra bővítené a bajnokságot – erről hivatalos közleményt adtak ki a szervezők. A ligát 2021-től 24 csapat alkotja – már ezzel is a legnépesebb első osztály lesz a világon. A 28. és a 29. klub a bejelentés szerint 200 millió dollárért cserébe válthat indulási jogot.

 

Az MLS-t 1995-ben alapították, az első idény 1996-ban tíz együttessel startolt, majd igazán a 2000-es években indult be a fejlődés.

„Az elmúlt tizenöt évben rendkívül sikeres volt a bővítés és ez nagyban hozzájárult a liga színvonalának emelkedéséhez is. Örülünk annak, hogy az észak-amerikai üzleti és közösségi vezetők is egyre nagyobb lehetőséget látnak az MLS-klubokban” – olvasható a közleményben.

Az MLS-ben jelenleg 24 gárda verseng, jövőre kettő (Inter Miami, Nashville SC), 2021-ben egy új klub (Austin FC) csatlakozik.

A bajnokság képviselői már tárgyalnak a következő két jelölttel, Sacramento és St. Louis kapcsolódhat be az MLS vérkeringésébe. Mindkettő 200 millió dolláros ajánlattal válthat indulási jogot.

Így bővült az MLS


(forrás: mlssoccer.com)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik