Ligue 1: négy klub tornával hangolna a következő idényre

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.16. 15:31
null
Négy klub, köztük a PSG tornával hangolna a következő idényre (Fotó: AFP)
Nyáron a francia élvonalban szereplő négy labdarúgóklub, köztük a Paris Saint-Germain, katari tornán hangolna a következő szezonra.    

 

A L'Équipe sportlap– a szintén francia RTL újság információira hivatkozva– arról számolt be, hogy a PSG mellett a Lyon, a Lille és a Saint-Étienne júliusban az ultramodern felkészülési lehetőségeket biztosító dohai sportközpontban készülne, illetve mérkőzne meg egymással négyes torna keretében.

A 20 csapatos francia élvonal küzdelmeit 28 forduló után március közepén függesztették fel a koronavírus-járvány miatt, majd április végén a futballszövetség bejelentette, hogy a bajnokságot befejezettnek nyilvánítja. A bajnok a PSG lett, a Katarba készülők közül a Lille a 4., a Lyon a 7., míg a Saint-Étienne a 17. helyen végzett

A négy csapat így részben Dohában készülne fel a Ligue 1 következő idényének augusztus 22-ei hétvégéjére tervezett rajtjára.

Az elgondolás egyelőre igen komoly akadállyal néz szembe: a világjárvány miatt Katarba külföldiek számára jelenleg tilos a belépés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik