Libertadores-kupa: kizárhatják a Boca Juniorst a botrány után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.16. 13:04
null
A River Plate játékosai a rohamrendőrök pajzsai alatt hagyták el a La Bombonera gyepét (Fotó: ESPN)
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) egy napot adott a Boca Juniorsnak, hogy videofelvételekkel bizonyítsa ártatlanságát az ősi rivális River Plate elleni Libertadores-kupa-mérkőzésen történt botrány kapcsán, különben kizárják a sorozatból.

Mint ismert, a találkozót a második félidő előtt félbeszakították, miután néhány Boca-szurkoló lyukat vágott a játékoskijáróba, és paprikaspray-vel lefújta a River labdarúgóit. A lelátón közben összecsaptak a nézők, bevonultak a rohamrendőrök. A szemüket dörzsölő játékosok a La Bombonera kezdőkörében gyűltek össze, de a hazai közönség nem hagyta el a stadiont, így a River játékosai a rendőrök pajzsai alatt bújva hagyták el a játékteret. Négy labdarúgót kórházba kellett szállítani.



A Libertadores-kupa hivatalos Twitter-oldala szerint a Bocát kizárták a sorozatból, de a Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség még nem erősítette meg a döntést, és adtak egy napot a klubnak, hogy bizonyíthassa ártatlanságát.

Daniel Angelici, a Boca Juniors elnöke sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és jelezte, elfogadják majd a szövetség döntését.

„Szégyelljük magunkat az aggasztó események miatt. Mindig lesznek bajkeverők, akik ok nélkül botrányt okoznak, emiatt szakadt félbe ez a rendkívül fontos találkozó – mondta Angelici. – Minden biztonsági előírásnak megfeleltünk, több mint kétszáz rendőr volt a helyszínen, de kudarcot vallottunk.”

Amennyiben kizárják a Bocát, a mérkőzést gól nélküli döntetlenként könyvelik el, így az 1–0-s River sikerrel végződő első mérkőzés miatt az ősi rivális jut be a negyeddöntőbe, és ott a brazil Cruzeiróval mérkőzik meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik