Labdarúgás: nagy siker a legszegényebb települések Fete-kupája

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.04.11. 17:55
null
A gyermekeknek óriási élményt jelent a torna (Fotó: Lékó Tamás)
Április második hétvégéjén az ózdi Marosi István sportcsarnokban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által rendezett hatcsapatos minitornán az észak-magyarországi hátrányos helyzetű falvakban élő gyerekek mérkőztek meg a Felzárkózó települések Észak-magyarországi Régiós Kupáján.

 

Nógrád, Borsod és Heves válogatottja mellett pályára léptek az arlói fiatalok (Jézus Társasága) és a Magyar Református Szövetség régiós csapata is, valamint meghívást kapott a programban nem szereplő Pásztó utánpótláscsapata is.

A torna első helyezettjének járó serleget a nap végén a hibátlan mérleggel záró hevesi csapat vihette haza, a dobogóra a nógrádi és arlói csapat léphetett még fel.

A legszegényebb településeken élő gyermekek számára rendszeresen szerveznek labdarúgóedzést és -tornákat a Felzárkózó települések (Fete) sportprogram révén.

A sport és a közösség nemcsak a gyermekek fejlődését, hanem a felzárkózásukat is elősegíti. Az edzések rendszert és szabályokat visznek a fiatalok életébe, a tornák alkalmával pedig olyan élményekhez jutnak, amelyeket máskülönben nem élnének át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik