I. SZ. 2021.09.13 19:41 Frissítve: 2021.09.13 22:13

Játékvezetés: már nem Kassai Viktor az orosz bírók főnöke

Kassai Viktor távozott az Orosz Labdarúgó-szövetség (RFS) játékvezetői szakmai vezetői pozíciójából – jelentette be az RFS.

Kassai Viktor már nem az orosz szövetségnek dolgozik (Fotó: rfs.ru)

 

A magyar szakembert 2020. január 9-én nevezték ki az orosz játékvezetők főnökévé, posztjáról a szövetség tájékoztatása szerint átszervezés miatt kellett távoznia.

„Amióta kineveztek, új stratégiát és rendszert dolgoztunk ki az orosz játékvezetés fejlesztésére, a célunk volt, hogy munkatársaink a legmagasabb európai színvonalon és körülmények között dolgozhassanak és fejlődhessenek – idézi az orosz szövetség közleménye Kassait. – 2020 januárja óta hat játékvezető mutatkozott be az orosz élvonalban, fiatal és tehetséges emberek kaptak megbízást a másodosztályban, és a női játékvezetők képzését is elindítottuk. Az orosz játékvezetés magas színvonalára bizonyíték, hogy küldtünk bírót az Eb-re, az olimpiára, a strandfutball- és a futsalvébére. Orosz csapat vezette az európai Szuperkupa-mérkőzést és az olimpia női döntőjét.”

Kassai elmondta, büszke az eredményekre, és bízik benne, hogy a megkezdett munkát a kollégái töretlenül folytatják.

Asot Hacsaturjanc, a játékvezetői bizottság elnöke megköszönte a magyar szakember munkáját, a megkezdett reformokat, amelyeknek még hosszú ideig hatásuk lesz az orosz játékvezetésre.

Kassai utódját még nem nevezték ki.

Az NS információja szerint Kassai magyar munkatársa, a partjelzőként a moszkvai megbízatás miatt visszavonuló Ring György is távozik az Orosz Labdarúgó-szövetségtől, mivel főnökével együtt küldtek búcsúüzenetet az orosz játékvezetőknek.

Tavasszal arról szóltak a hírek, hogy Puhl Sándor halálát követően Kassaira az MLSZ-ben is számítanak.

2021.09.22 13:04:39

Minden más foci CSILLAG PÉTER

A Tokaj-Certa Kupán olyan majdani klasszisok játszottak, mint Zvonimir Boban vagy Robert Jarni.

2021.09.19 14:42:04

Minden más foci BOROS MIKLÓS (összefoglaló), K. T. I. (percről percre)

Az első félidőben a Sepsi jelentős mezőnyfölényben játszott, ám így sem tudta legyűrni a bajnokság 6. helyén álló Aradot.

2021.09.18 17:47:26

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Schäfer, Szendrei Ákos és Hahn is pályára lépett a dunaszerdahelyieknél, 2–1-re győztek a Ruzomberok ellen.

2021.09.16 16:09:12

Minden más foci TŐKE JÁNOS

Nem tudta megverni a topolyai csapat a Napredakot, pedig a 93. percben nagyon közel állt az egyenlítéshez.

2021.09.15 23:58:00

Minden más foci DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A bűnözőknél az a baj, ha nyomot hagynak maguk után, mert akkor elkapják őket a rendőrök, az emberiség igazán nagy alakjai viszont akaratlanul megteszik ezt.