K. T. I./S. Á. 2020.11.27 09:02 Frissítve: 2020.11.27 09:45

Gyász: ügyvédje szerint a mentők késlekedésén múlhatott Maradona élete

„Ez olyan tény, ami mellett nem mehetünk csak úgy el” – jelentette ki a szerdán elhunyt Diego Armando Maradona jogi képviselője, Matias Moria. Az ügyvéd állítása szerint legalább 30 percig tartott, mire az első mentő megérkezett Maradona otthonához, ezen is múlhatott a klasszis halála. Az ESPN mellett a Marca és az Olé is beszámolt a hírről: valóban vizsgálat indulhat a késlekedés miatt. Az ápolói stáb mulasztása is szóba került.

A gyász óráiban Maradona ügyvédje vizsgálatot sürget (Fotó: AFP)

A madridi Marca és az argentin Olé cikkeiből az is kiderül, hogyan telt Diego Maradona utolsó napja: felkelt, megreggelizett, sétált kicsit, majd visszafeküdt pihenni. Délben kellett volna ébrednie, hogy bevegye a gyógyszereit, de az ápolói hiába próbálták felkelteni – azonnal sejtették, nagy a baj. Hat mentő is a helyszínre érkezett, egy órán keresztül próbálták a legendás labdarúgót újraéleszteni – hiába.

A reggeli sétáról szóló információknak némileg ellentmond, hogy utoljára állítólag az unokaöccse látta őt életben még kedd késő este. Az orvosa szerint a novemberi műtétje után ígéretesen haladt a felépülése, a koponyaűri vérzés miatt elvégzett operációnak nem volt köze a szívmegálláshoz, amit tüdőödéma okozott.

A világsztár ügyvédje, Matias Morla már most vizsgálatot követel, botrányosnak nevezte, hogy a mentőknek több mint fél órába telt, hogy a helyszínre érjenek, s a Twitterre kitett közleményében felháborítónak titulálta azt is, hogy az orvosi stáb tizenkét órán keresztül rá sem nézett.

A Maradonával kapcsolatos további cikkeinket, híreinket megtekintheti ide kattintva.  

2021.01.17 15:17:21

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Röpködő mínuszok és játékosok, piros lap, mentő, sok-sok kihagyott szentgyörgyi helyzet, CFR-siker.

2021.01.15 10:56:03

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

„Felvette a vállára a keresztet, hogy a legjobb legyen/ a legnagyobb idegen hatalommal szemben.”

2021.01.12 14:40:53

Minden más foci MATYKÓ KÁROLY

A két csoportgyőztes által vívott döntőben a házigazdák Brazíliát győzték le.

2021.01.12 12:34:25

Minden más foci BOROS MIKLÓS

Két piros lap is villant a rangadón, a szentgyörgyiek ikszeltek a Craiovával.