Futsal: története során először világbajnok Portugália

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.03. 21:26
Portugália 2–1-re legyőzte a címvédő argentin válogatottat a Litvániában zajló futsal-világbajnokság döntőjében, így története során először lett vb-győztes. Brazília 4–2-re nyert Kazahsztán ellen a bronzmeccsen.

A DÖNTŐA DÖNTŐ

A portugál válogatott története során először lett világbajnok, miután 2–1-re legyőzte a döntőben a címvédő Argentínát. A vezetést Pany Valera szerezte meg Portugáliának az első játékrészben, majd Ángel Claudino egyenlített – már a másodikban. A győztes gól Pany Valera nevéhez fűződött, aki így duplázott a fináléban, de a végjáték különösen izgalmas volt, hiszen több óriási ziccer is kimaradt argentin részről.


 

A BRONZMÉRKŐZÉS

A kazah válogatott szerzett vezetést egy öngóllal, a brazilok pedig csak a második félidő elején tudtak egyenlíteni – szintén egy öngólnak köszönhetően. A 31. percben Kazahsztán visszaszerezte a vezetést, ezután azonban beindult a brazil henger. A kazahok vezető gólja után mindössze négy perc telt el, amikor Brazília már 4–2-re vezetett, majd ennyire is nyert – Araújo, Ferrao és Le is betalált.

FUTSAL, VILÁGBAJNOKSÁG
DÖNTŐ
Argentína–Portugália 1–2 (0–1)
BRONZMÉRKŐZÉS
Brazília
–Kazahsztán 4–2 (0–1)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik