Francia Szuperkupa: a bajnok Lille legyőzte a PSG-t

Vágólapra másolva!
2021.08.01. 22:18
null
A lille-iek Xeka (balról a második) győztes gólját ünneplik (Fotó: AFP)
A bajnok Lille 1–0-ra legyőzte a kupagyőztes Paris Saint-Germaint a labdarúgó Francia Szuperkupa-mérkőzésen, amelyet vasárnap este Tel-Avivban rendeztek meg.

A párizsi csapat tartalékosan állt fel, nem lépett pályára a nyári válogatott tornákon szereplő Neymar, Ángel Di María, Marquinhos, Kylian Mbappé, Marco Verratti, valamint a nyáron igazolt Sergio Ramos és Gianluigi Donnarumma sem.

A mérkőzés egyetlen gólja nem sokkal a szünet előtt, a portugál Xeka jól eltalált lövéséből született.

A Lille – két sikertelen kísérlet után – először hódította el a szuperkupát. Az előző nyolc alkalommal a PSG volt a győztes, a párizsiak tíz elsőséggel vezetik a ranglistát.

A MÉRKŐZÉST ELDÖNTŐ GÓL

A francia élvonalbeli bajnokság a hét végén kezdődik, a PSG a feljutó Troyes vendége lesz augusztus 7-én, a Lille másnap a Metzhez látogat.

FRANCIA SZUPERKUPA (TROPHÉE DES CHAMPIONS)
LILLE OSC–PARIS SAINT-GERMAIN 1–0 (1–0)

Tel-Aviv, Bloomfield Stadion. V: Frid (izraeli)
LILLE: Léo Jardim – Djalo, Fonte, Botman, Mandava – Araujo, B. André, Xeka (Yazici, 79.), Bamba (Bradaric, 85.) – B. Yilmaz, J. David (T. Weah, 76.). Vezetőedző: Jocelyn Gourvennec
PSG: Navas – Hakimi, Kehrer, Kimpembe (Kurzawa, 81.), A. Diallo – Herrera, D. Pereira, Dina Ebimbe (Wijnaldum, 71.) – J. Draxler, Icardi, Kalimuendo (Gharbi, 81.). Vezetőedző: Mauricio Pochettino
Gólszerző: Xeka (45.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik