FIFA: Ne félj változtatni! - Figo is bejelentkezett elnöknek

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 14:12
Luís Figo, a portugálok 42 éves aranylabdása is harcba száll a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöki pozíciójáért.

 

Figo úgy érzi, hogy elég érett a feladatra, képes lenne átvenni Joseph Blatter örökét, miután a sportvezető tevékenységére az utóbbi években több eset is árnyékot vetett. A portugál aligha meglepően az UEFA háttértámogatásában bízik.

„Nézem a FIFA hírnevét, és nem igazán tetszik az, amit látok – futott egy diplomatikus kört Figo, akinek jelszava több mint egyértelmű. – Ne félj változtatni!”

Egy nappal a kandidálási szándék leadásának határideje előtt Figo mellett eddig a holland Michael van Praag, a holland szövetség elnöke, a francia Jérome Champagne, a szervezet korábbi főtitkárhelyettese és nemzetközi igazgatója, Ali bin al-Husszein jordán herceg, valamint David Ginola korábbi francia válogatott futballista, Zlatan Ibrahimovic menedzsere, a holland Mino Raiola jelezte, hogy érdekelné a kihívás, míg a jelenlegi elnök, Blatter az ötödik ciklusáért szállna harcba.

A jelöltek hivatalos névsorát várhatóan február 7-én vagy 8-án hozza nyilvánosságra a FIFA, a döntésre május 29-én kerül sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik