Fenerbahce: veterán klasszis csatlakozik Szalaiékhoz

Vágólapra másolva!
2023.06.22. 11:12
null
Dzeko az Inter után Isztambulban folytatja (Fotó: Getty Images)
A török élvonalban szereplő és Szalai Attilát is foglalkoztató Fenerbahce hivatalos Twitter-csatornáján közölte, megérkezett Isztambulba a 37 éves bosnyák csatár, Edin Dzeko, aki hamarosan orvosi vizsgálaton vesz részt a klubnál, s amint ezen sikeresen megfelelt, be is jelentik átigazolását.

A bosnyák csatár az Intertől érkezik az isztambuliakhoz, ráadásul ingyen, miután a milánóiaknál az idény végén lejárt a szerződése.

A football-italia beszámolója szerint a tárgyalások az isztambuli BL-döntő során kezdődtek Dzeko ügynökével – mint emlékezetes, a Manchester City 1–0-ra győzött, s elhódította a serleget, a bosnyák csatár kezdőként 57 percet játszott.

Dzeko képviselőjére, Alessandro Lucicra hivatkozva azt írja az olasz portál, hogy a tárgyalások viszonylag gyorsan lezajlottak, az adódó nehézségeket mindössze két nap alatt sikerült elsimítani, így viszonylag hamar el is jutottak a felek a megállapodásig.

A bosnyák válogatottsági szereplési és gólrekorder (129/64) támadó az Interrel kétszeres Olasz Kupa-győztesnek és olasz Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát, előtte hat idényt töltött a Románál, s négyet a Manchester Citynél – amellyel kétszeres Premier League-győztes lett, egyszer FA-kupát, Liga-kupát, s Community Shieldet nyert –, míg a 2009-ben a Wolfsburggal német bajnoki címet szerzett. Nem mellesleg egyszer-egyszer a német és az olasz élvonal gólkirálya is lett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik