Felkészülés: Klopp Liverpoolja simán legyőzte Dárdai Hertháját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.29. 19:56
null
Klopp és Dárdai kézfogása a meccs előtt – a végén is Klopp mosolya volt a szélesebb (Fotó: AFP)
Az angol Liverpool felkészülési mérkőzésen simán, 3–0-ra legyőzte a Dárdai Pál irányította Hertha BSC-t a berlini Olimpiai Stadionban. A Herthába a 66. percben állt be ifj. Dárdai Pál.

A Hertha fiataljainak könnyű dolguk volt pénteken a Club Italia 80 Berlin ellen (9–0-ra győztek), a Bundesliga nyitányára készülő legjobbaknak viszont nem volt esélyük az Olimpiai Stadionban a Liverpoollal szemben – Dárdai Pál csapatát magabiztosan győzte le Jürgen Klopp gárdája.

A Pool a 16. percben Dominic Solanke szép fejesével szerezte meg a vezetést, majd Georginio Wijnaldum precíz, lapos lövésének köszönhetően kétgólos előnnyel mehetett pihenni a félidőben. Dárdai Pál különösen az első találatnál bemutatott védekezéssel lehetett elégedetlen – a berlini középső védők simán engedték maguk közé lépni Solanke-t, aki jól indult be Adam Lallana labdájára, és szépen fejelt a kapuba.

A harmadik liverpooli gól szépségdíjas volt, és el is döntötte végképp a mérkőzést: Philippe Coutinho mélyen a saját térfelén gyönyörű pördüléssel szabadult ki a berliniek szorításából, felhozta a labdát, majd tökéletes kiugratást tálalt Mohamed Szalah elé, aki kilépett és higgadtan a kapuba emelt.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
HERTHA BSC (német)–Liverpool (angol) 0–3 (0–2)
Berlin
, Olimpiai Stadion.
Hertha: Jarstein – Weiser, Lustenberger (Baak, 66.), Rekik, Plattenhardt (ifj. Dárdai, 66.) – Leckie (A. Maier, 66.), Skjelbred (Pekarík, 66.), Darida (Mittelstädt, 66.), Duda (Esswein, a szünetben) – Ibisevic (Haragucsi, 66.), S. Kalou (Stocker, 66.). Vezetőedző: Dárdai Pál.
Liverpool: Mignolet – J. Gomez, Matip (Flanagan, 75.), Klavan, A. Moreno (Robertson, a szünetben) – Wijnaldum (Henderson, a szünetben), Can (Ejaria, 58.), Lallana (Firmino, a szünetben) – Mané (Szalah, a szünetben), Solanke (Sturridge, a szünetben), Coutinho (Kent, 66.). Menedzser: Jürgen Klopp.
Gólszerző: Solanke (15.), Wijnaldum (38.), Szalah (61.)

A berliniek nem tudták megállítani a Liverpoolt (Fotó: AFP)
A berliniek nem tudták megállítani a Liverpoolt (Fotó: AFP)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik