PL: Teljesen mindegy, melyik pozícióban játszom – Szoboszlai Dominik

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.20. 22:07
Szoboszlai Dominik a Spíler TV-nek adott interjút
A Liverpool edzőközpontjában forgatott riportfilmet a napokban a Spíler TV stábja, és ha már ott jártak, természetesen Szoboszlai Dominikot is megszólaltatták. A „vörösök” és a magyar válogatott kiválóságát Baumstark Tibor kérdezte, de a mintegy 22 perces riportban megszólalt Alan Shearer, John Obi Mikel, Joe Cole és Kolo Touré is.

 

Baumstark Tibor elsőként arról kérdezte Szoboszlai Dominikot, hogy az egók tekintetében van-e különbség a Bundesliga és a Premier League között: „Szerintem igen, de azért mindenhol megvan az a bizonyos egó, ami szükséges ahhoz, hogy ilyen szinten lehessen futballozni. Németországban lehet, hogy ez kevésbé meghatározó, de azért ott sem egyszerű futballozni” – mondta el a magyar válogatott csapatkapitánya.

„Nekem teljesen mindegy, hogy milyen pozícióban játszom, a lényeg az, hogy ott legyek a pályán – így Szoboszlai. – Természetesen ha olyan játékosokkal vagy körülvéve, akikkel jól megérted magad, és úgy értik a játékot, mint te, akkor könnyebb a helyzet, de ha nem, akkor is össze lehet csiszolódni. Nekem teljesen mindegy, hogy a bal vagy a jobb oldalon, a középpályán,  a szélen, vagy védekező középpályásként játszom. Mindenkinek megvan a feladata, amit el kell végeznie a pályán.”

Szoboszlait arról is megkérdezték, hogy egy-egy mérkőzés után mennyire figyeli a statisztikákat: „Nem szoktam nézegetni őket. Ha valamelyik oldal lehozza, az persze eljut hozzám, de nem szokásom figyelni őket. A lényeg számomra, hogy a csapat sikeres legyen.”

Mint ismert, a Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp bejelentette, hogy a mostani az utolsó idénye a Liverpoolnál, utána elhagyja az együttest. Szoboszlai az interjúban elárulta, a bejelenés után mindenki csak nézett egymásra a Liverpool öltözőjében, a játékosok nehezen hitték el, hogy a német szakember tényleg meghozta ezt a döntést.

„Az Európa-bajnokságra való kijutás a legemlékezetesebb és legjobb dolog, ami az elmúlt egy évben történt velem – tért át már másik témára Szoboszlai. – Ezzel hatalmas kő esett le a szívemről. Életemben nem sírtam el magam örömömben, de akkor sikerült. Persze a Liverpoolba igazolásomkor sem voltam bánatos, úgyhogy ez a két pillanat az, amelyek a legemlékezetesebbek számomra.”

A Spíler TV riportjában több korábbi kiváló labdarúgó is megszólalt, elmondva véleményét Szoboszlairól. Alan Shearer, John Obi Mikel, Joe Cole és Kolo Touré is méltatta a magyar játékost, kiemelték a remek rúgótechnikáját, és azt, hogy nagyon gyorsan sikerült alkalmazkodnia az új környezethez. Szoboszlai édesapja arról beszélt, fia rengeteget fejlődött, s már nemcsak a támadó, hanem a védekező zónában is meg tudja oldani a feladatát.

A teljes riport itt megtekinthető

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik