Emirates-kupa: Radamel Falcao okozta az Arsenal vesztét - videó

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.03. 19:23
null
Falcao az égieknek is hálát adott az Arsenal ellen fejelt gólja után (Fotó: Action Images)
A Londonban rendezett Emirates-kupa második napján a hazai közönség előtt páklyára lépő Arsenal 1–0-ra kikapott a Monacótól, melynek győztes gólját a súlyos sérüléséből szombaton visszatérő Radamel Falcao szerezte. A hercegségbeliek sikerének köszönhetően a Benficát 3–1-re legyőző Valencia nyerte meg a négycsapatos felkészülési tornát.

ARSENAL–MONACO

Az Arsenal vasárnapi kezdőcsapat5a már inkább emlékeztetett az „ágyúsok" alapcsapatára, mint a Benfica ellen pályára küldött tizenegy, a várt eredmény és a játék azonban ezúttal elmaradt.

Az új szerzemények közül Alexis Sánchezzel, Mathieu Debuchyvel és Calum Chambersszel felálló londoni együttes vesztét a súlyos sérüléséből szombaton visszatérő, vasárnap pedig kezdőként lehetőséget kapó Radamel Falcao okozta, aki a 37. percben senkitől sem zavartatva fejelt a léc alá Joao Moutinho szabadrúgása után.

A második félidőben az Arsenal játékosai és szurkolói egy elmaradt tizenegyest kértek számon a játékvezetőn, aki csak szabadrúgást ítélt, amikor Danijel Subasic buktatta a gólhelyzetben kilépő Chuba Akpomot – ráadásul a horvát kapus megúszta sárga lappal az esetet.

A Barcelonától szerződtetett chilei támadó, Alexis Sánchez egy jobblábas lövéssel jeleskedett, de próbálkozása nem találta el a kaput.

Az Arsenal 1–0-s vereségének következtében a Valencia nyerte meg az Emirates-kupát, amelyen a hagyományos pontozási rendszer mellett minden szerzett gólért plusz egy pont jár.

EMIRATES-KUPA
Arsenal–Monaco 0–1
(0–1)
ARSENAL: Szczesny – Debuchy (Bellerín, 89.), Chambers (Miquel, a szünetben), Koscielny, Monreal – Arteta, Wilshere (Zelalem, 73.) – A. Sánchez (Akpom, 73.), Ramsey, Cazorla (Flamini, 73.) – Giroud (Oxlade-Chamberlain, a szünetben).
Gólszerző: Falcao (37.)

BENFICA–VALENCIA

Nem úgy indult a meccs, hogy a Valenciának marad esélye a tornagyőzelemre, hiszen a portugálok egy hatalmas védelmi hibát követő ellentámadás végén Derley góljával megszerezték a vezetést.

A Benfica előnye a második félidő elejéig tartott ki, akkor azonban a Valencia tizenkét perc alatt háromszor is bevette a csúcsformától messze álló Artus kapus kapuját. Előbb a 19 éves José Luis Gayá lövése talált utat a hálóba, aztán Pablo Piatti vágta a léc alá a lisszaboniak kapusáról kipattanó labdát, majd Andrés Guardado löbbölésébe nyúlt bele olyan szerencsétlenül Artur, hogy a labda a bal alsó sarokba pattogott.

A spanyol csapat egy döntetlenjének és egy győzelmének köszönhetően négy ponttal állna, de az Emirates-kupa rendhagyó pontozási rendszerének köszönhetően 9 pontot számlál, amellyel megnyerte a tornát.

EMIRATES-KUPA
Benfica–Valencia 1–3
(Derley 2., ill. Gayá 49., Piatti 54., Guardado 60.)

A torna végeredménye: 1. Valencia 9 pont, 2. Arsenal 8, 3. Monaco 7, 4. Benfica 2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik