Edzősors: máris menesztették Kluivertet Törökországban

Vágólapra másolva!
2023.12.04. 17:18
null
Nem tartott sokáig Kluivert edzősége a Demirspornál (Fotó: AFP)
A török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Süper Lig) szereplő Adana Demirspor a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be, máris megválik Patrick Kluiverttől.

 

A játékosként a Barcelona és az Ajax legendás, holland válogatott futballistája nyáron vette át a török gárda irányítását, de máris távozni kényszerült. A Demirspor ugyan a tabellán az ötödik helyen áll, ám a legutóbbi négy bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, így a vezetőség úgy döntött, megválik az eredetileg kétéves szerződést aláíró 47 éves trénertől.

Kluivertnek – aki játékosként 79 mérkőzésen 40 gólt szerzett a holland válogatottban – ez volt az első felnőttklubcsapata; 2015 és 2016 között szövetségi kapitányként nyolc meccs erejéig irányította Curacao nemzeti együttesét, majd 2021-ben további hat mérkőzésen keresztül vezette a karibi válogatottat beugróként. Korábban dolgozott Louis van Gaal, Clarence Seedorf, illetve az újdonsült Tottenham-edző, Ange Postecoglou segítőjeként is (a holland, illetve a kameruni válogatottnál, valamint az ausztrál Brisbane Roarnál), továbbá megfordult a Barcelona, az Ajax és a Twente utánpótlásában is.


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik