CS. M. 2021.12.01 11:39 Frissítve: 2021.12.01 12:36

Aranylabda: „Tények” – CR szurkolói oldala kiakadt, a portugál kommentben reagált

Több okból kifolyólag is nagy port kavart, hogy hétfőn Lionel Messi vehette át a 2021-es Aranylabdát. Az immár hétszeres győztes argentin klasszist több fronton is támadták már, ezúttal Cristiano Ronaldo egyik szurkolói oldala is, a portugál hivatalos, 372 millió követővel rendelkező Istagram-fiókja pedig hozzászólt a bejegyzéshez.      

Cristiano Ronaldo azóta már eltávolíttatta a kommentet (Fotó: Getty Images)

A cr7.o_lendario nevű szurkolói oldalnak 324 ezer követője van Instagramon, a posztok pedig csak is kizárólag Cristiano Ronaldóról szólnak. Az oldal készítője kedden egy hosszabb posztban reagált arra, hogy 2021-ben Lionel Messi kapta meg az Aranylabdát, s a közvéleménnyel ellentétben nem azt nehezményezte, hogy Robert Lewandowski ismét díj nélkül maradt, hanem, hogy CR7 csak a hatodik helyre került a szakírók voksolását követően.

Kinek adták a díjat? Messinek, aki csak egy Király-kupát nyert a Barcelonával és az elmúlt évben kifejezetten gyengén teljesített a rangadókon. Megnyerte a Copa Américát, amit eredetileg négyévente rendeznek meg, mostanában mégis majdnem minden évben van. A torna játékosa lett, de nem szerzett gólt az elődöntőben és a fináléban sem, a PSG játékosaként pedig gyenge idényt fut. Ahhoz, hogy Cristiano Ronaldo megnyerje a díjat, 300 százalékot kell nyújtania. Messinél ez fordítva van, egy visszafogott évadban is neki ítélik a trófeát. Lopás. Szégyen. Aki látta, látta” – olvasható egy részlet a kétségtelenül elfogult bejegyzésből.  

Ami ennél érdekesebb, hogy a bejegyzést Cristiano Ronaldo – legalábbis a hivatalos Instagram-oldala – is kedvelte, sőt hozzá is szólt: „Tények.”

Az ötszörös aranylabdás klasszist ez utóbbi miatt sokan megtalálták a közösségi médiában, a komment azonban csak késő délelőtt lett eltávolítva – már nem látható az eredeti bejegyzés alatt. 


2022.05.22 18:21:09

Minden más foci TŐKE JÁNOS (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Lemarad az európai kupaporondról a bácskai együttes amiatt, hogy nem nyert.

2022.05.21 23:14:43

Minden más foci THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A köztársasági elnök számára a magyar az magyar.

2022.05.21 09:42:08

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Győzelemmel ünnepelte Skrtel visszavonulását a Spartak, a szerdahelyieknek harcolniuk kell még az Európa-konferencialigáért.

2022.05.21 13:04:50

Minden más foci BERTA MIHÁLY

A Wembleyben rendezett döntőben Johan Cruyff Barcelonája 1–0-ra verte a Sampdoriát.

2022.05.20 23:37:52

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A Sepsi OSK története második Román Kupa-döntőjét vívta – és a történeti hűség kedvéért: első kupagyőzelmét aratta –, a hétközi, erősen munkanapnak minősülő időpont ellenére is ötezer, többnyire piros-fehérbe öltözött rajongó tartotta fontosnak, hogy ott legyen. (…) Székelyföld számára azonban ezúttal más volt a tuti tipp.