Aranylabda: öt pillanat, amikor CR kiérdemelte - és öt, amikor kevésbé

Vágólapra másolva!
2015.01.13. 20:00
Hétfőn a rekordok sorát megdöntő Lionel Messit és a világbajnok Manuel Neuert megelőzve Cristiano Ronaldo kapta a 2014-es esztendő legjobb labdarúgójának járó Aranylabdát. Hogy miért? Összegyűjtöttünk öt momentumot, ezek alapján nagyon rászolgált a díjra – és hogy teljes legyen a kép, megmutatunk öt olyan megmozdulást is, amelyről egyáltalán nem az jut az eszünkbe, hogy „Aranylabdát neki!”

Nagyon rászolgált, amikor…Nagyon rászolgált, amikor…

…a Valencia ellen káprázatos gólt lőtt sarokkal.



…önbizalomtól duzzadva remek mozdulattal, kapásból, rabonás lövéssel próbálta meg bevenni a Cruz Azul kapuját a klubvilágbajnokság elődöntőjében. Nem lett gól, de az elképzelés mindenképpen elismerésre méltó!

…sarokkal adott gólpasszt Benzemának a Granada elleni bajnoki meccsen.



…egymást követő négy bajnoki mérkőzésen összesen 11-szer volt eredményes. Három gólt vágott a Depornak, négyet az Elchének, betalált a Villarreal kapujába is, majd az Athletic Bilbao ellen ismét három gólt szerzett. Utóbbival beállította Telmo Zarra és Alfredo Di Stéfano 22-es csúcsát a spanyol bajnokságban szerzett a triplákat tekintve.

…szabadrúgásból a sorfal alatt bevágta a labdát a kapuba a Bayern München elleni BL-elődöntőben. A párharc során vezérként viselkedett, remek teljesítményt nyújtott, duplázott a visszavágón. A második, ravasz gólja megkoronázta teljesítményét.



Nagyon nem érdemelte meg, amikor…

…látványosan feldobta magát a Celta Vigo elleni bajnokin, hogy büntetőt kapjon. És kapott. A gólt még kettő követte, ezzel a triplával (immár a 23. volt a sorban) lett egyedüli csúcstartó a spanyol bajnokságban.


…a németek elleni vb-csoportmeccsen kilőtte az egyszemélyes sorfalat.


…a Bajnokok Ligája döntőjében a már eldőlt mérkőzésen kissé túlzó módon ünnepelte a büntetőből szerzett gólját. Az Atlético Madriddal vívott fináléban nem ment jól a játék a portugálnak, a 3–1-es állásnál értékesített tizenegyes pedig már nem osztott, nem szorzott, túl azon, hogy Ronaldo szezonbeli 17. BL-gólja volt, amellyel új csúcsot állított fel.

…a Ludogorec elleni BL-meccsen a földön fekve megrúgta az egyik ellenfelet.

…különleges és bizarr arcizom-erősítő terméket reklámozott Japánban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik