A legújabb sportélmény a FIFA 22

Vágólapra másolva!
2021.12.06. 09:43
null
Olyan élethűen viselkednek a játékosok és a csapatok, amilyenre videójátékban még soha nem volt példa. (Fotó: Pixabay)
A játékvilág szerelmesei októbertől ismételten újabb kiadást élvezhetnek a foci világában. Ez egy futballszimulációs videójáték, amelyet az Electronic Arts adott ki a FIFA sorozat legújabb részeként. A játék futtatása alkalmas Microsoft Windowsra, Nintendo Switchre, PlayStation 4-re, Play Station 5-re, Xbox One-ra és Xbos Series X-re. A játék borítóján ahogyan a 21-es kiadáson, így idén is a Paris Saint Germain játékosa Kylian Mbappe látható. A FIFA 22 két kiadásban érhető el, egy Standard Edition és egy Ultimate Edition változatban. Ez utóbbi verzió már szeptember 27-től elérhetővé vált. (x)

1993-óta a FIFA sorozat jelenti a virtuális foci csúcsát. Az első játék megjelenése óta több korszakváltáson ment keresztül. Minden egyes generációjával új szintre emelte a foci hangulatát és az élethűséget. A FIFA 22 vadonatúj technológiákkal mindenkit lenyűgöz. Legnagyobb újdonsága az új Hypermotion technológia, amely a PlayStation 5-ön és Xbox Series X/S konzolokon egy magasabb szintű élethűséget nyújt. A fejlesztők most először különleges Xsens ruhákkal 22 valódi focista mozgását egyszerre rögzítették ennek köszönhetően jöhetett létre ez a lenyűgöző látvány és mozgás világ. Olyan élethűen viselkednek a játékban a játékosok és a komplett csapatok amire még videójátékban soha nem volt példa.

Saját fejlesztésű csúcstechnológiájú gépi tanulási algoritmusok írnak új animációkat a játékhoz. Ez több mint 8,7 millió képkockából tevődik össze, így a játékosok mozgása és reakciói minden egyes helyzetben a tényleges valóságot tükrözik. Bármilyen cselekmény a játékban legyen szó kapura lövésről, szögletről, akció vagy szabadjátékról, a FIFA 22 focistái minden egyes pillanatban valósághűen reagálnak az eseményekre.

Több mint 4000 animációt rögzítettek, így a rendszer minden játékos reakció idejét, fizikumát és képességeit hűen visszaadja. Mindezek mellett fejlettebb mesterséges intelligenciával egészül ki, ami annyit tesz, hogy a gépi ellenfelek esetén másodpercenként hatszor annyi döntést képesek átgondolni, mint korábban. Figyelnek a környezetükre és csapatként is sokkal jobban dolgoznak együtt. A vadonatúj animációknak köszönhetően új trükkökre adnak lehetőséget, a labdakezelés egyszerűbbé és élethűbbé vált.

Az Ultimate Team módban igazi legendák szerepelnek legfőképp a FIFA FUT Hősök sorozatában. Olyan játékosok, mint Gomez, Keane, Milito, Campos, Al Jaber, Fernando Morientes, Cachill, Abedi Pelé és még sok legendás játékos.

Megemlíteném, hogy ebben a játékban nem csupán a gép ellen lehet játszani. Igen is valóságos meccsek, döntők zajlanak a játékon belül más játékosokkal. Sőt magyar bajnokság is létezik melyre ingyenesen lehet regisztrálni és elég komoly jutalomban részesül a nyertes. A bajnokság menete igen egyszerű. A regisztrációt a JhonnyBeten kell megtenni, valamint alapfeltétel, hogy rendelkezni kell a játék eredeti verziójával. Minden játékos 500 bajnoki ponttal kezd. Ebből kerülnek levonásra a szabálytalan viselkedés vagy vereség esetén a pontok. Fogadni is lehet melyről bővebben az Esport oldalán lehet tájékozódni, illetve a stratégiákról olvasni.

Nem csak a végső győztes nyerhet, hanem az is, aki heti szinten a legjobbak közé tartozik. Mintegy 300 eurós nyeremény alap kerül kiosztásra az esemény során. Ami még nagyon fontos, hogy a nyeremények kiutalása csak hitelesített PayPal számlára történik. Ez a nyereményösszeg részletesen a következőképpen épül fel. Az adott forduló első helyezettje 70 eurót kap, a második 50 eurót, és így tovább egészen a hetedik helyezettig, akinek 5 euró jutalom jár. A globális rangsorban elért helyezés alapján igazán félelmetes nyeremény jár, ami nem más, mint egy utazás a Bajnokok Ligája mérkőzésre. A második helyezett egy egész szettet kap a Creative-tól, a harmadik pedig egy X-Fighter gaming széket kap a Diablo Chairs-től. De ez még nem minden mivel még a 10. helyezett is egy PlayStationPlus előfizetést kap három hónapra.

A legnagyobb újdonságok a játékban a magyar játékosoknak, hogy a Fradi csapat is szerepel a játékban. A Ferencváros a Rest of the World csapatai között szerepel, karrier módban pedig más országok bajnokságába is át lehet majd helyezni. Újdonság még, hogy 10 év után női hangú kommentátor is megjelenik a játékban. Maga a játékmenetben is történtek változások. A Second Man Press nevű védekezési technika jelenik meg a játék során, ami azzal jár, hogy a második játékosunk gyorsabban el fog fáradni, így pozíciót is veszít. Ennek ellenére a támadások még gyorsabban fognak menni, hiszen ehhez csak egyetlen egy gombot kell majd megnyomnunk a játék során.

A FIFA 22-ben a hétvégi bajnokság jóval rövidebb elég mindössze 30 mérkőzést lejátszani. A FIFA PS4 játék alapjaiban nem változott hiszen izgalmas játékélményt és a lenyűgöző látványvilágot tár elénk egy teljesen új formában. Viszont az hozzá kell tennem, hogy a 22-es kiadás még izgalmasabb az eddigieknél, mivel lehetőséget adott arra, hogy elinduljon a JohnnyBet FIFA 22 online bajnoksága melyben megmutathatjuk tudásunkat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik