Gyász: elhunyt Zagallo, a brazilok négyszeres világbajnok legendája

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.01.06. 09:07
Kilencvenkét éves korában elhunyt a brazil labdarúgás legendás alakja, Mário Zagallo – számolt be a családja a közösségi oldalán.

Mário Zagallo 1931-ben született, a brazil válogatottal négyszer nyert világbajnokságot: kétszer játékosként (1958, 1962), egyszer szövetségi kapitányként (1970) és egyszer másodedzőként (1994).

A támadó 33-szor játszott a válogatottban, öt gólt jegyzett. 1951-ben kapott profi szerződést a Flamengóban, 1958 és 1965 között pedig a Botafogót erősítette (1958-ban debütált a nemzeti csapatban). Ezt követően lett edző, és öt évvel később szövetségi kapitányként is világbajnoki címig vezette Brazíliát.

Zagallo az egyetlen négyszeres világbajnok a labdarúgás történetében, valamint az első, aki játékosként és edzőként is vb-győztes lett.

„Odaadó apa, szerető nagypapa, gondoskodó após, hűséges barát, győztes sportoló és nagyszerű ember. Óriási példakép – olvasható a családja Instagram-bejegyzésében. Hozzáteszik, hogy fantasztikus eredményei velünk maradnak örökségeként. – Hálát adunk Istennek, hogy ennyi időt veled tölthettünk, és arra kérjük az Urat, hogy a csodálatos közös emlékek és az örökséged által mindnyájan békére leljünk.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik