Superliga: bejelentette Alexandru Balutát az FCSB – hivatalos

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.06.19. 14:51
null
Baluta elmondása szerint egy sikeres európai kupaszereplés reményében választotta a FCSB-t (Fotó: FCSB)
Korábban már beszámoltunk róla, a felkészülés kezdetekor hivatalosan is bejelentette Alexandru Baluta szerződtetését a FCSB, az elmúlt három idényben a Puskás Akadémia színeiben futballozó támadó három évre írt alá a bukaresti klubhoz.

 

Román sajtóértesülések szerint a szabadon igazolható játékosként érkező Baluta a havi 20 ezer eurós fizetés mellett 100 ezres aláíráspénzt is kap új klubjától.

Baluta szerződtetését Romániában „a nyár aláírásaként” kezelik, miután a 29 éves játékos elutasította korábbi klubja, az Universitatea Craiova megkeresését. Bár Mihai Rotaru, a Craiova tulajdonosa azt állította, a FCSB-vel megegyező ajánlatot tett a játékosnak, Baluta cáfolta ezt.

„Semmilyen szempontból nem voltak egyformák az ajánlatok. A számomra és a családom számára kedvezőbbek választottam. Úgy éreztem, itt jobban akartak engem, és a FCSB-től időt is kaptam a mérlegelésre, mert nem volt egy könnyű döntés. A Craiova hozzáállása nem volt komoly, és nem számítottam ennyire szélsőséges reakciókra. Az árulás túl erős szó, mert senkit sem árultam el” – mondta bukaresti bemutatásakor Baluta. A játékos elmondása szerint nem csak a bajnoki cím megszerzése és egy sikeres európai kupaszereplés reményében választotta a FCSB-t, hanem a román válogatottba is vissza szeretne kerülni.

Baluta bemutatása kapcsán a sport.ro arról is írt, hogy a FCSB még egy NB I-ben szereplő játékost kinézett magának: Nikola Szerafimovot, a Fehérvár északmacedón védőjét, aki a portál szerint a kolozsvári CFR érdeklődését is felkeltette.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik