Ukrajna: az FTC korábbi mestere ül le a válogatott kispadjára – sajtóhír

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 13:20
null
Véget ér az arab kaland, Rebrov ukrán kapitány lesz (Fotó: Getty Images)
A mindig jól értesült olasz újságíró, Fabrizio Romano tényként közli, hogy Szerhij Rebrov, a Ferencváros egykori mestere lesz az ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya.

Romano nem közölt sok részletet az ügyről, de annyit leírt, hogy az Ukrán Labdarúgó-szövetség (UAF) eredetileg a horvát Slaven Bilicet akarta kinevezni a nemzeti csapat élére, de mivel a West Ham United korábbi mesterével nem sikerült megegyezni, a szövetség vezetése felvette a kapcsolatot Rebrovval, akinek június 30-ig szól a szerződése az al-Ainnál (Egyesült Arab Emírségek).

Az olasz transzferguru szerint az egyezség már megszületett, és hamarosan hivatalosan is bejelentik a korábbi FTC-tréner érkezését.

Ezzel kapcsolatban érdekesség, hogy a napokban a görög sajtóban jelentek meg olyan hírek, melyek szerint az ország kirakatcsapatának számító Olympiakosz kinézte magának az ukrán szakembert de végül más irányba orientálódott, mivel Rebrov az ukrán szövetségtől, illetve jelenlegi klubcsapatától is kapott egy-egy ajánlatot – utóbbi értelemszerűen hosszabbítani szeretne jelenlegi mesterével. A Sport24.gr azt is felvetette, hogy Rebrov akár párhuzamosan is elvállalná az al-Ain, illetve az ukrán válogatott irányítását, de mint írták, egyelőre nem tudni, mi lesz Rebrov döntése.

Az ukrán nemzeti együttest jelenleg Ruszlan Rotany irányítja, de őt úgy nevezték ki, hogy adott esetben átadja a helyét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik