Labdarúgás: megalakult a Puskás-díjasok Klubja – videó

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2022.02.16. 20:11
null
Szijjártó Péter (jobbra) nyitotta meg a Puskás-napot (Fotó: Expo 2020)
A klub célja Puskás Ferenc emlékének ápolása és az Alzheimer-kór elleni küzdelem.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter nyitotta meg a Dubai Világkiállítás Magyar Pavilonjában megrendezett Puskás-napot – áll az eseményt szervező Expo 2020 Magyarország közleményében. A sok külföldi vendéget vonzó sportszakmai nap a Puskás Alapítvány és a The Path Sportmanagement közreműködésével jött létre, és fő célja az volt, hogy bemutassák Magyarország elkötelezettségét azon fejlesztések és beruházások iránt, amelyek országunkat a sport világhírű helyszínévé, Budapestet a sportvilág fővárosává teszik.

A rendezvény kiváló lehetőséget nyújtott Magyarország nemzetközi sportéletben elfoglalt szerepének bemutatására, a sporthoz kapcsolódó egyetemi képzések, valamint az egyedülálló, sportinnovációkat felkaroló nemzeti kezdeményezések, köztük a világhódító magyar feltalálású sportág, a Teqball sikereinek ismertetésére. A konferencia részeként sportszakmai előadásokra és panelbeszélgetésekre került sor a pavilon kupolatermében, majd Szöllősi György, a Puskás-ügyek nagykövete, a Nemzeti Sport főszerkesztője videóüzenetben jelentette be a FIFA Puskás-díjasok Klubjának megalakulását.

A Év góljáért 2009 óta odaítélt globális kitüntetés eddigi tizenhárom díjazottjának többsége már jelezte csatlakozási szándékát az exkluzív klubhoz, amelynek fő célja Puskás Ferenc emlékének ápolása és az Alzheimer-kór elleni küzdelem. Az eseményen levetítették hét Puskás-díjas, köztük, a koreai Szon Hung Min (Tottenham), a francia Olivier Giroud (AC Milan) és a már visszavonult török Hamit Altintop videóüzenetét, valamint Arsene Wengenek, a FIFA szakmai igazgatójának támogató nyilatkozatát is – áll a közleményben.

Az esemény fővédnöke Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, a FIFA alelnöke volt.

A Magyar Pavilon továbbra is népszerű, már több mint 650 000 látogató lépte át a küszöbét.

A Puskás-díjasok klubja újabb akciókra, rendezvényekre készül, legközelebb a Puskás Akadémia szervezésében pünkösdkor esedékes Puskás-Suzuki-kupa alkalmával igyekszik hallatni magáról.

A 2017-es győztes Olivier Giroud is üzent
A 2017-es győztes Olivier Giroud is üzent

PUSKÁS-DÍJ EDDIGI NYERTESEI
2009: Cristiano Ronaldo (portugál, Manchester United)
2010: Hamit Altintop (török, Bayern München)
2011: Neymar (brazil, Santos)
2012: Miroslav Stoch (szlovák, Fenerbahce)
2013: Zlatan Ibrahimovic (svéd, Paris Saint-Germain)
2014: James Rodríguez (kolumbiai, Monaco)
2015: Wendell Lira (brazil, Goianésia)
2016: Mohd Faiz Subri (malajziai, Penang)
2017: Olivier Giroud (francia, Arsenal)
2018: Mohamed Szalah (egyiptomi, Liverpool)
2019: Zsóri Dániel (magyar, DVSC)
2020: Szon Hung Min (dél-koreai, Tottenham)
2021: Erik Lamela (argentin, Tottenham)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik