Topligák: Messi a legjobb, CR-t és Suárezt megelőzve

Vágólapra másolva!
2015.05.18. 21:59
null
Lionel Messi kevéssel Cristiano Ronaldo előtt – a CIES <br />kimutatása szerint (Fotó: Action Images)
A támadók közül a 2014–2015-ös szezonban a Barcelonát erősítő Lionel Messi nyújtotta a legjobb teljesítményt az öt topligában a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központjának (CIES) kimutatása szerint. Az argentin klasszis mögött a Real Madridban játszó Cristiano Ronaldo, valamint barcelonai csapattársa, Luis Suárez áll a dobogón.

A CIES a top öt bajnokság – La Liga, Premier League, Bundesliga, Ligue 1 és a Serie A – játékosait vizsgálta hat paraméter szerint. A tanulmány a Key Performance Indicators (KPI), magyarul Kulcs Teljesítmény Index – a gólszerzési hatékonyság, gólpassz, veszélyes szituációk kialakítása, labdatartási és labdaszerzési hatékonyság, illetve párharcok megnyerésének eredményessége – alapján értékelte a játékosokat.

A támadóknál a Barcelonával bajnoki címet szerző és BL-döntőbe jutó Lionel Messié a legmagasabb, 100-as osztályzat, az argentin támadó az idényben 54 tétmérkőzésen 54 találatot és 30 asszisztot tud felmutatni. Mellette még az 53 tétmeccsen 58 gólig és 22 gólpasszig jutó Cristiano Ronaldo, és a négy hónapos eltiltása után visszatérő, 41 meccsen 24-szer eredményes, 23 találatot pedig előkészítő Luis Suárez fér a dobogóra.

A középpályások mezőnyében a támadóknál James Rodríguez áll az első helyen, megelőzve két belga riválisát, Eden Hazard-t és a Bundesliga asszisztkirályát, Kevin de Bruyne-t, a védekezőknél pedig Cesc Fabregas, Marco Verratti és Xabi Alonso a sorrend.

Ami a védőket illeti, a szélen totális Barcelona-dominancia tapasztalható, Dani Alvest Jordi Alba követi, középen pedig Thiago Silva az etalon, kevéssel megelőzve Jérome Boatenget és Javier Mascheranót.

A teljes eredménysort ide kattintva érheti el!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik