Ötven éves történelme első trófeáját szerezte az Arsenal Sarandi

Vágólapra másolva!
2007.12.06. 09:18
Az Arsenal Sarandi lett a Copa Sudamericana győztese, miután idegenben lőtt gólokkal felülmúlta a mexikói Americát. Az argentin együttes ötven éves történetének első trófeáját szerezte.
Arsenal-örömünnep a Copa Sudamericana megnyerése után
Reuters
Arsenal-örömünnep a Copa Sudamericana megnyerése után
Arsenal-örömünnep a Copa Sudamericana megnyerése után
Reuters
Arsenal-örömünnep a Copa Sudamericana megnyerése után

Kedvező helyzetből várta az Arsenal az America elleni visszavágót a Copa Sudamericana döntőjében, ugyanis az első mérkőzésen Mexikóban tudott nyerni 3-2-re.

De a mérkőzés sokáig nem úgy alakult, ahogy azt az ünnepelni érkező argentin szurkolók elképzelték. Tizennyolc perc pergett le, amikor Oscar Rojas labdáját Christian Diaz a saját hálójába továbbította, ezzel vezetett az America.

A kapott gól felrázta az Arsenalt, José Calderon kétszer is kapufát lőtt, míg Guillermo Ochoa parádésan védte Andres San Martin fejesét.

A 64. percben azonban újra a mexikóiak értek el gólt, és összesítésben így már ők álltak győzelemre. German Villa labdáját ekkor Juan Silva emelte Mario Cuenca kapujába.

Az argentinok távoli lövésekkel próbálkoztak, de ekkor még nem tudtak túljárni Ochoa eszén. A 83. percben azonban sikerült begyötörni a kupagyőzelmet jelentő gólt, ekkor San Martin labdáját Andrizzi a hátával (!) szelídítette meg, és bár közben elvesztette az egyensúlyát, így is kilőtte a hosszú sarkot.

Az America játékosai ezt már nem bírták idegekkel, argentin légiósuk, Lucas Castroman, valamint a rutinos védő, Duilio Davino is a kiállítás sorsára jutott a lefújás előtti percekben.

Az Arsenal örömét azonban már semmi nem ronthatta el, a klub ötven éves történetének első trófeája került a vitrinbe.

COPA SUDAMERICANA

DÖNTŐ
Arsenal (argentin) - America (mexikói) 1-2 (0-1)
G: Andrizzi (83.) ill. C. Diaz (18.-öngól), J. Silva (64.)
Kupagyőztes: az Arsenal 4-4-gyel, idegenben lőtt több góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik