A Libertadores-kupa-győztes már a nyolcaddöntőben búcsúzott

Vágólapra másolva!
2007.09.27. 07:48
A Libertadores-kupa-győztes Boca Juniors számára a nyolcaddöntő jelentette a végállomást a második számú dél-amerikai kupasorozat, a Copa Sudamericana küzdelmeiben. Az argentin együttes 1-0-ra kikapott a Sao Paulo otthonában, a brazilok idegenben lőtt góllal mentek tovább.
Ibarra (Boca Juniors) és Dagoberto (Sao Paulo) fejpárbaja
Reuters
Ibarra (Boca Juniors) és Dagoberto (Sao Paulo) fejpárbaja
Ibarra (Boca Juniors) és Dagoberto (Sao Paulo) fejpárbaja
Reuters
Ibarra (Boca Juniors) és Dagoberto (Sao Paulo) fejpárbaja

Négy mérkőzést rendeztek a dél-amerikai „UEFA-kupának” számító Copa Sudamericánán szerda hajnalban. Ezek közül három találkozó argentin-brazil párharcot hozott.

A Libertadores-kupa címvédője, a Boca Juniors csapata elég sovány előnnyel érkezett Sao Paulóba, hiszen hazai pályán 2-1-re tudott csak nyerni.

A mérkőzés és egyben a továbbjutás az 54. percben dőlt el, amikor is a csereként beállt Aloisio mellel átvett egy labdát, majd három védő díszkíséretében a léc alá vágta. Az argentinok játékában nem volt benne a gól, az előző brazil bajnokságot megnyerő és az idei pontvadászatban is éllovas Sao Paulo jóval veszélyesebb volt végig.

Egy másik argentin csapat, a Lanus is búcsúzott, pedig ők egy biztatóbb, 2-0-s győzelem után érkeztek a Vasco da Gama otthonába. A brazil együttes a 30. percben faragott hátrányából, Leandro Amaral talált be egy lepattanó után.

A hajrához érkezve Wagner Diniz egy kényszerítő után Bossio kapus lábai között lőtt a hálóba, ezzel már döntetlen volt összesítésben, de a Vasco még a 90 perc letelte előtt döntésre vitte a párharcot, újra Leandro Amaral volt eredményes.

Az argentinok becsületét az Arsenal mentette meg, miután az idegenbeli 3-2-s győzelem után hazai pályán döntetlent játszott a Goias ellen. Alejandro Gomez révén a hazai csapat szerzett vezetést, így a braziloknak már három gól kellett volna a továbbjutáshoz. Harrison révén azonban csak egyet tudtak bekotorni, és ezt a végén már nehezen tudták idegileg feldolgozni: Danilo Portugal például a lefújás előtt reklamálásért piros lapot kapott.

2005 óta a kontinens északi és középső részéről is részt vehetnek csapatok a sorozatban, és a Washington DC United a CD Guadalajarával mérkőzött meg. Itt csak a párharc első felvonásánál tartottak a csapatok, és a 23. percben a washingtoniak szereztek vezetést, miután Olsen bevette a vendégek hálóját.

A hazaiakat az sem törte meg, hogy a 44. percben Marc Burch megkapta a második sárga lapját, hiszen Clyde Simms egy sorfalról lepattanó labdát a hálóba lőtt. Sergio Santana a 61. percben szépíteni tudott, de az egyenlítést már nem tudták kiharcolni a vendégek. A DC Unitednek mindenesetre nagyon nehéz dolga lesz a visszavágón.

COPA SUDAMERICANA

NYOLCADDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Washington DC United (amerikai)-CD Guadalajara (mexikói) 2-1
G: Olsen (23.), Simms (55.) ill. Santana (61.)
NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓK
Sao Paulo (brazil)-Boca Juniors (argentin) 1-0
G: Aloisio (54.)
Tj: a Sao Paulo 2-2-vel idegenben lőtt góllal
Vasco da Gama (brazil)-Lanus (argentin) 3-0
G: Leandro Amaral (30., 89.), Wagner Diniz (75.)
Tj: a Vasco 3-2-vel
Arsenal (argentin)-Goias (brazil) 1-1
G: A. Gomez (37.) ill. Harrison (45+1.)
Tj: az Arsenal 4-3-mal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik