Andy Johnson is kidőlt, Michael Owen előtt szabad az út

Vágólapra másolva!
2007.08.22. 09:12
Szerdán válogatott nap lesz a világfutballban, így Európában is. A magyar együttes a Puskás Ferenc Stadionban a világbajnoki címvédő olasz együttest fogadja barátságos mérkőzésen. A múltbeli eredményeket figyelembe véve szinte hasonló presztízzsel bír Németország londoni vendégjátéka, szinten az Európa-bajnoki selejtezősorozatra hangolva, ám ellentétben az előbbi leosztással, itt mindkét válogatott jelenleg is tagja a világ szűkebb elitjének. Ezen kívül még egy különbséget is felfedezni vélhetünk: az angol-német mérkőzés felvezető írásai mindkét oldalon kivétel nélkül a hiányzókról szólnak.
Még el sem kezdődött a mérkőzés, Steve McClaren máris magyarázkodni kényszerült: melyik kiszemeltje miért hiányzik
Reuters
Még el sem kezdődött a mérkőzés, Steve McClaren máris magyarázkodni kényszerült: melyik kiszemeltje miért hiányzik
Még el sem kezdődött a mérkőzés, Steve McClaren máris magyarázkodni kényszerült: melyik kiszemeltje miért hiányzik
Reuters
Még el sem kezdődött a mérkőzés, Steve McClaren máris magyarázkodni kényszerült: melyik kiszemeltje miért hiányzik

A VÁRHATÓ KEZDŐCSAPATOK:

ANGLIA: Robinson – Taylor, Rio Ferdinand, Terry, M. Richards – Bekcham, Carrick, Lampard, Downing – Owen, Defoe
NÉMETORSZÁG: Lehmann – Arne Friedrich, Metzelder, Mertesacker, Lahm – Schneider, Rolfes, Trochowski, Hitzlsperger – Kuranyi, Kiessling
A bajnoki szezon ugyan még csak az augusztus11-12-i hétvégén kezdődött el Angliában és Németországban, ám az ezúttal a házigazda együttest irányító Steve McClaren több kulcsjátékosát is nélkülözni kényszerül. Vannak, akik már meg is sérültek, másoknak a rövidre szabott felkészülési idő nem volt elég a teljes felépülésre.

Az angolok védelméből hiányzik majd Gary Neville, Jonathan Woodgate, Ledley King és Sol Campbell, igaz, kezdő közülük minden bizonnyal csak előbbi lenne. Itt jegyezzük meg, Jamie Carragher pedig lemondta a válogatottságot.

A középpályára David Beckham befutott ugyan, de nem lehet ott a nemzeti csapatban a lábujjrepedéses Steve Gerrard, valamint Owen Hargreaves, aki térdfájdalma miatt mondta le a szereplést.

A csatárok közül Wayne Rooney és Daren Bent is sérült, Peter Crouch pedig eltiltás miatt nem játszhat. Michael Owen egyelőre nincs formában, de mégis a kezdőbe kerülhet, mert a kapitány másik csatárjelöltje, a 26 éves Andy Johnson is elhagyta az angolok edzőtáborát, szintén térdproblémákra panaszkodva. A támadó már vissza is tért klubjába, az Evertonhoz, lehetőséget teremtve ezzel Owennek a biztos csapatba kerülésre.

McClaren német kollégája, a német csapatot irányító Joachim Löw még ennél is nagyobb gondban van. Miroslaw Klose, Bastian Schweinsteiger, Sami Khedira, Michael Ballack, Mario Gomez, Lukas Podolski, Jan Schlaudraff, Torsten Frings, Tim Borowski, Marcell Jansen és Clement Fritz is sérült a válogatott keretből. A szövetségi kapitány a kíméletlen védőket bírálta, akiknek „köszönhetően” válogatottjaival együtt állítása szerint jelenleg hatvan(!) sérült játékosa van a Bundesligának.

Az érdeklődés ennek ellenére óriási, hiszen a rendezők a táblás házat jelentő kilencvenezer nézőt várnak az új Wembley Stadionba.

Németország legutóbb hét éve, 2000. októberében vendégeskedtek Londonban, akkor vb-selejtezőn Dietmar Hamann góljával 1-0-ra nyertek a vendégek, még a régi Wembleyben.

A magyarokkal azonos Eb-selejtezős csoportban szereplő együttesek közül, a Várhidi-csapathoz hasonlóan, kivételével nélkül mind a hat válogatott pályára lép.

A törökök Bukarestben vendégeskednek, izgalmas mérkőzésre van kilátás a házigazda románok ellen. A görögök Szalonikiben fogadják a mindig, mindenkire veszélyes spanyolokat, minden torna örök esélyeseit.

A norvégok Oslóban a Copa América-ezüstérmes argentinok ellen játszanak, utóbbiak keretében szokás szerint több világklasszist is találunk. Bár, ahogy 2002-ben, úgy a dél-amerikaiak ezúttal is szívesen eltekintettek volna a találkozótól, de a FIFA intését nem figyelmen kívül hagyva ezúttal nem merték újra lemondani.

Moldova Lettországba, Málta pedig Albániába látogat, míg a bosnyákok a horvátokat fogadják, utóbbi is elég pikáns leosztásnak ígérkezik.

Nemcsak barátságos, hanem tétmérkőzéseket is rendeznek, például az Eb-selejtezőben az A csoportban mindjárt hármat. Pályára lép az éllovas lengyeleket üldöző portugál-szerb-finn hármas.

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉSEK:

Japán-Kamerun Oita 1:30 ó
Ukrajna-Üzbegisztán Kijev 17
Lettország-Moldova Riga 17:45
Brazília - Algéria Montpellier, 18:30
Fehéroroszország-Izrael Minszk 19
Norvégia-Argentína Oslo 19
Dánia-Írország Aarhaus 20
Románia-Törökország Bukarest 20
Macedónia-Nigéria Szkopje 20
Luxemburg-Grúzia Luxemburg 20
Izland-Kanada Reykjavik 20:05
Ausztria-Csehország Bécs 20:30
Svédország-Egyesült Államok Göteborg 20:30
Svájc-Hollandia Genf 20:30
Bosznia-Hercegovina – Horvátország Szarajevó 20:30
Görögország-Spanyolország Szaloniki 20:30
Albánia-Málta Tirana 20:45
Magyarország-Olaszország Puskás Ferenc Stadion 20:50
Bulgária-Wales Burgasz 21
Anglia-Németország London 21
Skócia - Dél-afrikai Köztársaság Aberdeen 21
Szlovákia- Franciaország Pozsony 21

EB-SELEJTEZŐK:

A CSOPORT:
Finnország-Kazahsztán Tampere 18 ó
Örményország-Portugália Jereván 18 ó
Belgium-Szerbia Brüsszel 20:45 ó

D CSOPORT:
San Marino-Ciprus 21 ó

E CSOPORT:
Észtország-Andorra Tallin 18 ó

F CSOPORT:
Észak-Írország – Liechtenstein Belfast 20:30 ó

1996 VB-DÖNTŐ, ANGLIA-NÉMETORSZÁG

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik