F. Z., GY. B.online 2006.05.29 01:20 Frissítve: 2023.02.09 13:46

Csúcsgázsival marasztalnák

Amiként arról a vasárnapi számunkból is értesülhettek, Frank Lampard, a Chelsea kiváló középpályása spanyolul tanul, és azt is megtudhatták, hogy a nyelvtanulásra elsősorban azért adta a fejét, mert a kedvese az ibériai országból származik.

Roman Abramovics állítólag heti 200 ezer eurót sem sajnálna Frank Lampardtól (balra)
AFP
Roman Abramovics állítólag heti 200 ezer eurót sem sajnálna Frank Lampardtól (balra)

Ne gondolja senki, hogy Frank Lampardot önös érdek egyáltalán nem vezérli, nemegyszer nyilatkozott arról, hogy szívesen játszana a Primera Divisiónban.
A Chelsea főnökei pontosan tudják, mi a dörgés Frank körül, és azzal is tisztában vannak, hogy a szeretett nő akarata előtt még a legprofibb sportoló is meghajol.

Éppen ezért a londoniak most igyekeznek a probléma elé menni, és máris megkezdték a tárgyalásokat Lampard szerződésének megújításáról. Peter Kenyon, a Chelsea igazgatója a napokban ült le Steve Kutnerrel, a futballista menedzserével az első, puhatolózó megbeszélésre. A mindig jól informált helyi sajtó szerint két alapvető témát érintettek: a Chelsea lehetséges konkurenseinek a névsorát és az anyagiakat.

Ami az elsőt illeti: Kenyon szeretné, ha Lampard a vb után elsőként a jelenlegi kenyéradójával tárgyalna, és akkor szinte mindegy, ki toporog még a futballista ajtaja előtt. Nem titok, a Barcelona nagyon jó pozícióban van, hiszen a játékos említett kedvese a katalán fővárosban született, és erős családi gyökerei miatt végleg sohasem fog onnan elszakadni. A Barca ráadásul már a harmadik éve próbálkozik megkörnyékezni Lampardot, akit az angliai sporttörvények révén elég olcsón (hat- és tízmillió euró közötti összegért) megszerezhetne, a szigetországban ugyanis nincs kivásárlási ár.

Van azonban csúcsgázsi, amelyet a Chelsea hajlandó lenne megadni a középpályásnak. A Kenyon–Kutner találkozóról kiszivárgott hírek szerint Roman Abramovics tulajdonos nem sajnálná a heti 200 ezer eurót sem Lampardtól, ami éves szinten tízmillió eurót tenne ki. Erre még a nagy Barcelona sem igen tudna rálicitálni, de ha lenne is ennyi pénz a gránátvörös-kékek kasszájában, nem valószínű, hogy egy olyan játékosra költenék, akinek a posztján legalább olyan jó labdarúgók szerepelnek.
Adódik a kérdés: vajon lép-e a Real Madrid? Léphet, de a családi béke feltehetőleg fontosabb...