Joachim Löw szerint a spanyol válogatott kiszámíthatatlan

Vágólapra másolva!
2008.06.27. 14:57
A selección a csütörtök esti, Oroszország elleni elődöntőben mutatott játékával nemcsak saját szurkolóit, hanem a leendő rivális, azaz Németország futballistáit is lenyűgözte. A vártnál könnyebb, háromgólos spanyol győzelem után a Nationalelf háza táján egyetértenek abban, hogy sokkal jobban kell játszaniuk a fináléban, mint tették azt Törökország ellen.
Joachim Löw aggódik a spanyolok parádés játéka miatt
Fotó: Reuters
Joachim Löw aggódik a spanyolok parádés játéka miatt
Joachim Löw aggódik a spanyolok parádés játéka miatt
Fotó: Reuters
Joachim Löw aggódik a spanyolok parádés játéka miatt
„A spanyol csapat nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott az oroszok ellen – vélte a német szövetségi kapitány, Joachim Löw. – De nemcsak most, az elődöntőben, hanem az egész torna alatt képes voltak magas színvonalon játszani. Technikailag rendkívül képzett labdarúgókról van szó.”

A törökök ellen a német válogatott győztes gólját a mérkőzés 90. percében megszerző Philipp Lahm mesteréhez hasonlóan úgy véli, hogy a spanyolok legyőzése nem lesz egyszerű. A Bayern München védője azt is hozzátette, hogy az Eb-trófeát ennek ellenére Németországba akarják vinni, immáron a negyedik alkalommal.

A német álom megvalósulásához azonban lényegesen jobb teljesítményre lesz szükség, mint amilyet a csapat a törökök elleni elődöntőben nyújtott, s ennek Löw és segítői is tudatában vannak.

„Most már felszabadultunk a nyomás alól” – mondta a szakember, arra célozva, hogy az esélyesség terhét a négy között láthatóan nehezen viselő német együttes a spanyolokkal szemben nem számít favoritnak, hanem teljesen kiegyenlítettek az esélyek.

„Spanyolország másfajta ellenfél, mint Portugália volt. Aragonés gárdája sokkal több taktikai variációt alkalmaz, mint negyeddöntőbeli vetélytársunk – dicsérte a selecciónt Löw. – A középpályásaik állandóan cserélgetik a helyüket, és előremennek a támadásokkal. Ezáltal kiszámíthatatlan a játékuk.”

Míg a spanyolok oroszok elleni meccsét Löw az edzői stábbal közösen, televízión keresztül követte, azért a helyszínre is delegáltak megfigyelőt: Urs Siegenthaler jegyzetelt a stadionban, és a pénteki nap folyamán be is számolt tapasztalatairól Löwnek.

Arra a kérdésre, mekkora szerepet játszhat az, hogy a spanyolok egy nappal kevesebbet pihenhetnek a finálé előtt, a Jogi becenévre hallgató kapitány így válaszolt: „Egy nappal kevesebb vagy több pihenő nem számít jelen esetben. A spanyolok játékstílusa nem annyira brusztolós, nagyon könnyedén futballoznak, és ez kevesebb energiát emészt fel.”

A Nationalelf szakvezetője felhívta játékosai figyelmét arra is, hogy ellentétben a törökök elleni meccsel, az első perctől kezdve koncentráljanak, mivel nagyon nehéz a spanyolok ellen jól teljesíteni, ha már náluk van az előny. „Nagyon ügyesen tartják a labdát ilyen helyzetben, így az ellenfél alig jut lehetőséghez” – hangzott a kapitány intelme.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik