Zambrotta szerint néhány spanyol nem tud nyomás alatt játszani

Vágólapra másolva!
2008.06.22. 19:55
A futballtörténelem egyik legszakállasabb rekordja dőlhet meg, ha a spanyolok legyőzik az olaszokat az Európa-bajnokság negyeddöntőjében, hiszen utoljára tétmérkőzésen 88 esztendeje tettek ilyet.
Az olaszok erős emberei szerint ők fognak "gúlázni" a spanyolok elleni meccs után.
Reuters
Az olaszok erős emberei szerint ők fognak "gúlázni" a spanyolok elleni meccs után.
Az olaszok erős emberei szerint ők fognak "gúlázni" a spanyolok elleni meccs után.
Reuters
Az olaszok erős emberei szerint ők fognak "gúlázni" a spanyolok elleni meccs után.

Ha védői nem is mindig álltak a helyzet magaslatán ezen a kontinenstornán, Gianluigi Buffonban bízhatnak az olasz válogatott hívei, a portás ugyanis ezen a versengésen is remek formában véd.

ÁLOMCSAPAT

Andrea Barzagli, Alessandro Nesta, Fabio Cannavaro, Marco Materazzi - Gennaro Gattuso, Andrea Pirlo, Ricardo Montolivio - Francesco Totti - Filippo Inzaghi, Vicenzo Iaquinta alkotja a mai meccsről ilyen-olyan okból hiányzók kapushiányos álomcsapatát, akik Buffonnal kiegészülve szintén nem kevés eséllyel vennék fel a harcot a hispánokkal.
"Saját kezünkben van sorsunk, és ez a fontos – nyilatkozta Buffon a torna hivatalos honlapján. - Nem mondom, hogy biztosan győzünk, de nem fogunk csalódást okozni! Villa és Torres halálos kettőst alkot, ám nem tartunk tőlük jobban, mint társaiktól. Nem ők az egyetlenek, akik borsot törhetnek orrunk alá, középpályásaik például jól lőnek messziről is”.

"Eltökéltség, büszkeség, csapatmunka. Az ilyen mérkőzéseket ezek a tényezők döntik el, és ezekben a műfajokban mi vagyunk a legjobbak. A múltban elért aranyainkat is ennek köszönhetjük” – adott bepillantást a sikerek kulisszái mögé a világklasszis portás.

Szövetségi kapitánya, Roberto Donadoni nem bírta ki, hogy oda nem szóljon Luis Aragonésnek, spanyol kollégájának, aki azt mondta a mérkőzés előtt, hogy ”Haljanak meg játékosaim a gyepen, ha ez kell a győzelemhez”.

„Nem szeretem az ilyen nagyhangú nyilatkozatokat – vélekedett Donadoni. – Igaz, mindenki azt mond, amit akar. Szerintem ha száz százalékot adunk ki magunkból és a legjobb formánkat nyújtjuk, győzni fogunk.”

(Mintha csak a török Fatih Terimet hallottuk volna, aki játékosai sérülésekor megjegyezte, hogy első az egészség, csak második a futball.)

Gianluca Zambrotta az elmúlt két idényt Spanyolországban töltötte, így a sérült Fabio Cannavaro mellett ő az olaszok első számú hispán-tudora.

„Néhány játékosuk nem tud jól futballozni nyomás alatt – vélekedett a szélsőhátvéd. – Közelről kell fogni őket, mert ha teret adunk nekik, érvényesítik kiváló technikájukat.”

A románok ellen Adrian Mutunak gólpasszt adó, a Barcelonát nemrégiben elhagyó védő ex-játékostársai közül Andrés Iniestával, Xavival és Carles Puyollal is farkasszemet nézhet az esti negyeddöntőben, és egyáltalán nem tart tőlük.

„Magabiztos vagyok, mert nekünk is kiváló játékosaink vannak. Ugyanabban a felfogásban kell pályára lépnünk, mint a franciák ellen, hittel, kőkeményen, mindent beleadva, és akkor győzni fogunk.

Kitért a csoportmérkőzéseken elkövetett bakijaira is.

„Fontos, hogy felvállaljuk hibáinkat, mert akkor mellénk állnak csapattársaink és ez segít kimászni a gödörből” – nyilatkozta Zambrotta.

A sérülések, visszavonulások és eltiltások tizedelte olasz válogatott tehát roppant egységes és magabiztos, nemsokára megtudjuk, hogy mennyit is ér ez a bombaformában lévő spanyolok ellen.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik