Nem mennek az „éretlenek”: Marin, Helmes és Jones otthon marad

Vágólapra másolva!
2008.05.28. 13:52
A biztonságra és a tapasztalatra szavazott Joachim Löw és Roberto Donadoni is a keretszűkítésnél: ez az üzenete annak, hogy a német válogatottból kimarad a Köln, a Mönchengladbach és a Schalke tehetsége, a squadra azzurrából pedig a Fiorentina 23 éves középpályása.
Más irányba tartanak: Joachim Löw (a háttérben) az Eb-re, Jermaine Jones hazafelé veszi az irányt
Fotó: Reuters
Más irányba tartanak: Joachim Löw (a háttérben) az Eb-re, Jermaine Jones hazafelé veszi az irányt
Más irányba tartanak: Joachim Löw (a háttérben) az Eb-re, Jermaine Jones hazafelé veszi az irányt
Fotó: Reuters
Más irányba tartanak: Joachim Löw (a háttérben) az Eb-re, Jermaine Jones hazafelé veszi az irányt
Az olasz és a német szövetségi kapitány szinte pontosan egy időpontban adta meg végleges keretét a svájci-osztrák közös rendezésű Eb-re: Joachim Löw Marko Marintól, Patrick Helmestől és Jermaine Jonestól vett búcsút, Roberto Donadoni pedig a papírformának megfelelően Riccardo Montolivót hagyta otthon.

A kimaradók átlagéletkora mindössze huszonhárom és fél év, így a négy játékos ha le is marad az idei kontinenstornáról, azzal vigasztalódhat, hogy a jövő még előttük áll.

„Nagyon nehéz szívvel hoztuk meg a döntést, mondhatni, millimétereken múlott a lemaradásuk. Mindhárman megérdemelték volna a kerettagságot. A döntés nem azt jelenti, hogy kifogásom lenne ellenük, vagy nem lennének elég jók: remekül dolgoztak a mallorcai edzőtáborban” – nyilatkozta Joachim Löw.

„Helmes, Marin és Jones a jövő emberei. Nagyon jó esélyük van kivívni a helyüket az állandó keretben, továbbra is figyelni fogom a teljesítményüket” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Az olasz válogatottnál a keret nagy többsége már biztonságban érezhette magát, és a papírforma pedig Riccardo Montolivo kihagyását ígérte: így is történt, a Fiorentina támadó középpályása nem utazhat az Eb-re.

Mindez azt jelenti, hogy Donadoni magával viszi az olasz kupadöntő óta sérüléssel küszködő Simone Perrottát. Montolivo beugrásra készen a csapattal marad: amennyiben bárki sérülés miatt kiesik még a kontinenstorna kezdetéig, ő kap szerepet a csapatban.

A NÉMET KERET

Kapusok: Jens Lehmann (Arsenal), Robert Enke (Hannover), René Adler (Leverkusen)
Védők: Christoph Metzelder (Real Madrid), Per Mertesacker (Werder Bremen), Philipp Lahm (Bayern München), Arne Friedrich (Hertha), Marcell Jansen (Bayern München), Clemens Fritz (Werder Bremen), Heiko Westermann (Schalke 04)
Középpályások: Michael Ballack (Chelsea), Thomas Hitzlsperger (Stuttgart), Simon Rolfes (Leverkusen), Torsten Frings (Werder Bremen), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburg), Tim Borowski (Werder Bremen), David Odonkor (Betis)
Csatárok: Mario Gomez (Stuttgart) Miroslav Klose (Bayern München), Kevin Kuranyi (Schalke 04), Lukas Podolski (Bayern München), Oliver Neuville (Mönchengladbach)

AZ OLASZ KERET

Kapusok: Gianluigi Buffon (Juventus), Marco Amelia (Livorno), Morgan De Sanctis (Sevilla)
Védők: Fabio Cannavaro (Real Madrid), Marco Materazzi (Internazionale), Christian Panucci (AS Roma), Andrea Barzagli (Palermo), Gianluca Zambrotta (Barcelona), Giorgio Chiellini (Juventus), Fabio Grosso (Lyon)
Középpályások: Andrea Pirlo (AC Milan), Gennaro Gattuso (AC Milan), Massimo Ambrosini (AC Milan), Daniele De Rossi (AS Roma), Simone Perrotta (AS Roma), Alberto Aquilani (AS Roma), Mauro Camoranesi (Juventus)
Támadók: Luca Toni (Bayern München), Alessandro Del Piero (Juventus), Antonio Di Natale (Udinese), Marco Borriello (Genoa), Fabio Quagliarella (Udinese), Antonio Cassano (Sampdoria)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik