Thomas Hitzlsperger találata döntötte el az öngólpárbajt

Vágólapra másolva!
2007.06.06. 23:08
Hamburgban gyűjtötte be a Szlovákia elleni három pontot a német labdarúgó-válogatott. Durica és Metzelder a saját kapuját vette be, Thomas Hitzlsperger fejese azonban a Nationalelf javára döntötte el a mérkőzést.
Miroslav Klose (balra) és Torsten Frings gólöröme
Reuters
Miroslav Klose (balra) és Torsten Frings gólöröme
Miroslav Klose (balra) és Torsten Frings gólöröme
Reuters
Miroslav Klose (balra) és Torsten Frings gólöröme

A német válogatott egy San Marino elleni 6-0-s sikerrel melegített rá a szlovákok elleni mérkőzésre. Joachim Löw ezúttal kihagyta a kezdőből a stuttgarti Roberto Hilbertet, Clemens Fritz került be a középpálya jobb oldalára.

Tíz percet kellett várnia a hamburgi közönségnek arra, hogy kedvenceik megszerezzék a vezetést: Jansen beadása megpattant Skrtelen, majd a Klose által szorongatott Duricáról került a gólvonalon túlra.

Öngólra öngól volt a válasz: Metzelder vívott futóversenyt Krajcikkal, és ahogy tisztázni akart az előretörő szlovák jobbhátvéd elől, 12 méterről a rövid sarokba lőtt. Lehmann-nak esélye sem volt a hárításra.

A félidő vége előtt újra megszerezte a vezetést a német csapat: Lahm beadása nem volt jó, de a müncheni védő újra próbálkozhatott, a második beívelést már Hitzlsperger befejelte Contofalsky hálójába.

A második játékrészben a német válogatott nem tudott olyan nyomást kifejteni, mint amit a drukkerek elvártak tőle. Ráadásul előbb Klose, majd a Kuranyit váltó Gomez reklamált hiába büntetőt a portugál játékvezetőnél, Olegario Benquerencánál.

Joachim Löw az utolsó negyedórára lehozta Klosét, így átállt az egycsatáros játékra. A másik oldalon Jan Kocian viszont behozott egy harmadik támadót Tomas Oravec személyében.

Ez azonban már nem hozott változást, a német válogatott begyűjtötte a három pontot. A Nationalelfnek így 19 pontja van hét mérkőzés után, öt egységgel előzik meg a második helyen álló cseheket.

EB SELEJTEZŐK

D-CSOPORT:
Németország-Szlovákia 2-1 (Durica 10.-öngól, Hitzlsperger 43. ill. Metzelder 20.-öngól)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik