Válogatott: Tudom, mire képes Szoboszlai csapatkapitányként – Csoboth

Vágólapra másolva!
2023.03.20. 16:48
Az Észtország elleni felkészülési mérkőzésre és a bolgárok elleni Európa-bajnoki selejtezőre készül hétfőtől Telkiben a magyar labdarúgó-válogatott. Az összetartás első napján Bolla Bendegúz, a svájci Grasshoppers légiósa és Csoboth Kevin, az Újpest FC válogatott újonca válaszolt az újságírók kérdéseire.
Csoboth Kevinnek göröngyös volt az útja a válogatottságig 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)
Csoboth Kevinnek göröngyös volt az útja a válogatottságig A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotó: Árvai Károly)

Bolla Bendegúz nemrég azt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, hogy kicsit össze kell kapnia magát – a jelek szerint ez sikerült neki.

„Az elmúlt meccsen kiosztottam két gólpasszt, úgyhogy összeszedetten érkeztem a válogatotthoz. A Grasshoppersnél most csapatszinten nem mennek olyan jól a dolgok, a kiesés ellen küzdöttünk, most kicsit elszakadtunk a két győzelemmel. Úgy vágtunk neki a szezonnak, hogy a bennmaradás a cél, de akár az európai kupaindulásért is szeretnénk harcolni, ami most négy pontra van tőlünk. Szoros a mezőny, mindenre van esély.”

A válogatottal kapcsolatban elmondta: már mindenki nagyon várta, hogy újra együtt legyenek.

„Fontos lesz az észtek elleni mérkőzés is. Vannak új arcok a csapatban, biztos vagyok benne, hogy próbáljuk majd azt a taktikát játszani, amire a bolgárok ellen is szükség lesz. Most esélyesek vagyunk, ezért mindenki győzelmet vár tőlünk, miközben tudjuk, hogy nem lesz egyszerű. Nehéz meccsek lesznek, de tovább szeretnénk jutni. A korábbi meccseken papíron nem mi voltunk az esélyesek, most viszont ez fordítva lesz. De ez nem jelenthet nyomást, ebből inkább profitálnunk kell. Egységesen, bátran kell játszanunk, mert a kvalitásunk megvan.”

Az Újpest FC támadója, Csoboth Kevin először készülhet az A-válogatottal.

„Nagyon jó érzés, hogy itt lehetek, rögtön a szüleimnek szóltam, amikor megtudtuk, hogy kerettag leszek, nagyon örültünk. Fantasztikus érzés, öröm és megtiszteltetés. Apukám is nagyon örült, egyből azt kezdte el mondani, hogy nagyot fordult velem a világ. Portugáliából hazatérve göröngyös volt az utam, elkerültem az NB II-be, most pedig már itt vagyok. Azt mondta, a küzdeni akarásom és a kitartásom vezetett idáig. Ezt a mentalitást Portugáliában tanultam meg, nagyon sokat segített abban, hogy most itt lehetek.”

A válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik jó ismerőse Csobothnak.

„Régóta ismerjük egymást, hiszen klubcsapatban és utánpótlás-válogatottban is játszottunk együtt. Az U17-nek akkoriban ő volt a csapatkapitánya, úgyhogy tudom, mire képes ebben a szerepkörben. Egyben tudja tartani a csapatot, igazi vezér.”

Hozzátette: nagyon örült, amikor Marco Rossi szövetségi kapitány azt mondta róla, ő az NB I leggyorsabb magyar játékosa.

„De nagyon sok gyors magyar játékos van még az NB I-ben. Jólesett, úgyhogy remélem, a pályán is be tudom ezt bizonyítani.”

CSOBOTH KEVIN ÉS BOLLA BENDEGÚZ

A VÁLOGATOTT EDZÉSÉNEK SAJTÓNYILVÁNOS RÉSZE

A MAGYAR VÁLOGATOTT 24 FŐS KERETE A MÁRCIUSI MECCSEKRE
KAPUSOK: Demjén Patrik
(Zalaegerszegi TE FC), Dibusz Dénes (Ferencvárosi TC), Hegyi Krisztián (West Ham United – Anglia)
VÉDŐK: Balogh Botond (Parma – Olaszország), Botka Endre (Ferencvárosi TC), Lang Ádám (Omonia – Ciprus), Mocsi Attila (Zalaegerszegi TE FC), Willi Orbán (RB Leipzig – Németország), Szalai Attila (Fenerbahce – Törökország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Bolla Bendegúz (Grasshoppers – Svájc), Ferenczi János (Debreceni VSC), Kalmár Zsolt (Dunaszerdahelyi AC 1904 – Szlovákia), Kerkez Milos (AZ – Hollandia), Kleinheisler László (Panathinaikosz – Görögország), Nagy Ádám (Pisa – Olaszország), Loic Nego (Mol Fehérvár FC), Vécsei Bálint (Ferencvárosi TC)
TÁMADÓK: Ádám Martin (Ulszan Hyundai – Dél-Korea), Csoboth Kevin (Újpest FC), Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Németh András (Hamburger SV – Németország), Sallai Roland (SC Freiburg – Németország), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig – Németország), Varga Barnabás (Paksi FC)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Marco Rossi

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Március 23., 19.30: Magyarország–Észtország

EURÓPA BAJNOKI SELEJTEZŐ
Március 27., 20.45:
Magyarország–Bulgária

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik