R. P.
2022.11.17 22:50 Frissítve: 2022.11.17 23:10

Válogatott: Óriási öröm, hogy képviselhetem Magyarországot – Németh András

Mint arról beszámoltunk, a magyar labdarúgó-válogatott 2–2-re végzett Luxemburgban felkészülési mérkőzésen. A meccs után a főszereplők értékeltek.

 

A két magyar gól szerzője, Szalai Attila és Németh András (Fotó: MTI)

 

„Óriási öröm és megtiszteltetés, hogy képviselhetem Magyarországot – mondta Németh András az M4 Sportnak. – Nagyon örülök, hogy az első meccsemen sikerült gólt szereznem, de a végeredmény lehetett volna jobb. Szoboszlai Dominik nagy segítséget jelentett, szükségem is volt az instrukcióira. Hogy milyen volt a gólom? Kerkez Milossal pont így beszéltük meg a mérkőzés előtt...”

„Álmodtam a csapatkapitányságról, de ahhoz képest elég hamar elérkezett ez a pillanat.
– mondta Szoboszlai Dominik az M4 Sportnak. – Lehet, pont erre van szükségem, hogy vezéregyéniséggé váljak. Ugyanakkor elmondtam mindenkinek: egyedül semmire sem lennék képes, kellett hozzá a csapat is. Próbáltam minél többet segíteni, beszélni, és próbáltam a teljesítményemmel példát mutatni. Rosszul kezdtünk, ám fel tudtunk állni belőle, ez sem fordult elő túl sokszor. Tanulunk a mai meccsből, és jó dolgokat is viszünk tovább. Hogy mi a mai mérkőzés tanulsága? Nincs olyan csapat, amelyik ellen könnyű nyerni, minden alkalommal száz százalékot kell nyújtani. Egy-két hiba mindig benne van, de a csapat küzdött, futottunk egymásért.”

„Természetesen tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz – mondta a gyönyörű fejes gólt szerző Szalai Attila az M4 Sportnak. – Kicsit lassan kezdtünk, a ritmus nem volt megfelelő, utána azonban átlendültünk ezen. Nem lehetünk elégedettek a támadásban és a védekezésben mutatott játékunkkal. Van hova fejlődni, de voltak pozitív részei a meccsnek. Örülök az első gólomnak a válogatottban, ám nyilván nem ez a fontos, mert szerettünk volna nyerni. Szerencsére benne van a mentalitás a csapatban, ahogy azt már korábban is láttuk, hogy képesek vagyunk visszajönni, ha hátrányba kerülünk. Sajnos nem sikerült a győzelem, viszont van mire építeni.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
LUXEMBURG–MAGYARORSZÁG 2–2 (1–1)

Luxembourg,
Stade de Luxembourg, 3571 néző. V: Lardot (belga)
LUXEMBURG: Moris (Schon, a szünetben) – Bohnert, Mahmutovic, Jans, M. Pinto – Barreiro, Olesen (S. Thill, a szünetben) – Danel Sinani, Dejvid Sinani (Lohei,  69.), Borges Sanches (Curci, 71.) – G. Rodrigues (Rupil, 90+2.). Szövetségi kapitány: Luc Holtz
MAGYARORSZÁG: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 78.), Nagy Á. (Baráth P., 78.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 58.) – Gazdag (Sallai R., 58.), Szoboszlai (Kalmár, 87.) – Ádám (Németh A., 58.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi 
Gólszerző: Gerson Rodrigues (7. – 11-esből), Curci (77.), ill. Szalai A. (25.), Németh A. (67.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

 

 

2023.01.28 08:17:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A válogatott Niessner Aladár ugyanabban a házban született, mint a nagy zeneszerző.

2023.01.26 23:09:59

Magyar válogatott nemzetisport.hu

2023.01.26 22:34:12

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a történelmi Magyarország-jelképet.

2023.01.16 22:59:11

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL.Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt.

2023.01.14 22:37:06

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kezdem a legegyszerűbbel, amikor a vetélytárs hibázik, ziccert hagy ki, későn lép közbe, elbotlik a labdában, és a balszerencsés mozdulatot a riporter kitörő örömmel köszönti, mintha a mieink érdeme lenne a másik bakija.