Válogatott: Egervári a helyszínen nézi meg Szalai meccsét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.27. 13:44
Szombat délután rendezik meg a Bundesliga 7. fordulójában a Hoffenheim–Schalke mérkőzést, amelyen a tabella jelenlegi 11. helyezettje a Szalai Ádámot is felvonultató és három hellyel hátrább álló, ugyanakkor Bajnokok Ligája-főtáblás ellenfelét fogadja. A csatár teljesítményére nagyon kíváncsi Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, aki ezúttal nem éri be a német bajnoki mérkőzés videofelvételének és szoftveres adatainak utólagos tanulmányozásával.  

„Szalai Ádám a magyar válogatott alapjátékosa, fontos láncszem a taktikai elképzeléseimben, ezért döntöttem úgy, hogy nem várom meg a hollandok elleni meccset megalapozó összetartás kezdetét, hanem szombaton élőben nézem meg a játékost és aztán beszélni is szeretnék vele. Pontos képet szeretnék alkotni arról, hogy az influenzás betegségéből teljesen kigyógyult-e, de arról is, hogy miként sikerült feldolgoznia a válogatott legutóbbi két mérkőzésének eseményeit" – nyilatkozta Egervári Sándor a Telekom Sporthír Szolgálatnak nem sokkal az elutazása előtt.szombaton élőben nézem meg a játékost és aztán beszélni is szeretnék vele. Pontos képet szeretnék alkotni arról, hogy az influenzás betegségéből teljesen kigyógyult-e, de arról is, hogy miként sikerült feldolgoznia a válogatott legutóbbi két mérkőzésének eseményeit" – nyilatkozta Egervári Sándor a Telekom Sporthír Szolgálatnak nem sokkal az elutazása előtt.

Az említett összetartás első napja október 7-e hétfő, a magyar válogatott pedig csütörtökön utazik el Amszterdamba.

„Huszonegy mezőnyjátékos és három kapus kap meghívást a közös gyakorlásokra, és lesznek rajtuk kívül készenlétben álló biztonsági tartalékok is – folytatta. – Az eddig begyűjtött sárga lapok száma nem túl megnyugtató a számomra. Tíznél is többen vannak úgy, hogy egy újabb figyelmeztető lappal besárgulhatnak, és akkor nem lehetnek ott az utolsó világbajnoki selejtezőnkön, az Andorra elleni találkozón."

Egervári Sándor alaposan tanulmányozta a soron következő ellenfél e héten nyilvánosságra hozott játékosnévsorát, és ezek után úgy gondolja, hogy Louis van Gaal kerete stabilitást tükröz, a neves stratéga a csoportselejtezők hajrájában már nem kísérletezik.

„Többször is találkoztunk az elmúlt években a hollandokkal, jól tudjuk, hogy kikkel állunk szemben, a legjobban azt, hogy a támadóharmaduk egytől egyig világklasszisokat vonultathat fel ellenünk is."

A szövetségi kapitány örömmel értesült arról, hogy holland elődje, Erwin Koeman nemrégiben elismeréssel nyilatkozott a magyar válogatott „lassú, de biztos" fejődéséről, és nem tekinti ravaszkodásnak azt a kijelentését, hogy a honfitársai október 11-én pontot veszíthetnek Amszterdamban.

„Megtisztelő a számomra és a játékosaim számára is, amit Erwin nyilatkozott, neki aztán tényleg nem érdeke a hízelgés. Nem lepett meg, hogy a holland védelmet nem mondta sziklaszilárdnak, de a pályán nem az ő jóslata és minősítése szerint folyik majd a játék. Pontosan tisztában vagyok a válogatottunk értékével és esélyeivel" – fogalmazott a kapitány egy kicsit sejtelmesen.

Tagadhatatlan, hogy a magyar válogatott védősora sem mindig brillírozott az elmúlt hónapok mérkőzésein...

„Hol sérülések, hol műtétek, máskor pedig eltiltások akadályoztak meg abban, hogy meccsről meccsre egy összeszokott és ezért kellő biztonsággal operáló védővonalat alakíthassak ki. Nehezebb volt a dolgom annál, amire számítottam."

Ha nem titok, számíthatnak a játékosok extra prémiumra, amennyiben Amszterdamban felborítanák a papírformát, és győztes seregként térnének vissza Hollandiából?

„A prémiumrendszert a világbajnoki selejtező mérkőzések rajtja előtt alakította ki a szövetség, és ezért most sem változtat rajta. Amúgy meg úgy gondolom, hogy ennek a csapatnak egyébként sem a prémium mértéke jelenti a legerősebb motivációt."

Sejthető, vagy ha úgy tetszik, kiokoskodható az, hogy ha történetesen csoda történik Amszterdamban, és pótselejtezőt vívhat a vb-részvételért a válogatott, akkor milyen ellenfél juthat nekünk?

„A sorsolásnál az alapot a FIFA ranglistája jelenti, tehát a vak szerencsére nem igazán lehet alapozni. A jelenlegi állás szerint ugyanúgy lehet az ellenfelünk a francia válogatott, mint a spanyol vagy az angol..."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik