U19: az MLSZ is bejelentette a német edző érkezését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 22:50
A német sajtóhírek után a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalosan is bejelentette, hogy a jövőben a német Michael Boris irányítja az U19-es válogatottat.

Az mlsz.hu beszámolója szerint a 41 éves német szakember korábban a német Schalke U23-as labdarúgócsapatát vezette, majd az alacsonyabb osztályban szereplő együttesek után volt az Uerdingen edzője is, a bajnokságban 19 meccsen dirigálta az együttest, melyekből 11 találkozót megnyert csapata és mindössze 5-ször maradt alul ellenfeleivel szemben. Edzői pályafutását a Kickers Emden együttesénél kezdte 2004-ben, 3 évig volt a csapat másodedzője.mlsz.hu beszámolója szerint a 41 éves német szakember korábban a német Schalke U23-as labdarúgócsapatát vezette, majd az alacsonyabb osztályban szereplő együttesek után volt az Uerdingen edzője is, a bajnokságban 19 meccsen dirigálta az együttest, melyekből 11 találkozót megnyert csapata és mindössze 5-ször maradt alul ellenfeleivel szemben. Edzői pályafutását a Kickers Emden együttesénél kezdte 2004-ben, 3 évig volt a csapat másodedzője.

Az új edző nehéz feladattal áll szemben, hiszen az U19-esekre novemberben egy Európa-bajnoki selejtező torna vár, amelyen a házigazda örmény és a svájci válogatott mellett az olasz csapattal kell megküzdenie a továbbjutásért. A többi utánpótlás-válogatott szövetségi edzőihez hasonlóan Michael Boris is Bernd Storck sportigazgató irányítása mellett végzi majd munkáját.

„Nagyon büszkén álltam munkába a magyar szövetségnél – nyilatkozta Michael Boris az mlsz.hu-nak. – Az elmúlt napokat természetesen információgyűjtéssel töltöttem. Eddig az U19-es válogatottban egy nagyon motivált, tehetséges csapatot ismertem meg, amellyel természetesen a továbbjutás lesz a célunk az őszi Eb-selejtezőben. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez nem lesz könnyű feladat, hiszen egy csoportban vagyunk Svájccal és Olaszországgal – nem mi vagyunk az esélyesek, de Bernd Storck szakmai igazgatóval közösen szeretnénk a lehető legjobb eredményt elérni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik