S. T. J.
2022.09.27 00:28 Frissítve: 2022.09.27 23:29

Nem bírtunk az olaszokkal; Kiss Norbert négyszeres Európa-bajnok

A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.


Négy oldalon számolunk be a magyar és az olasz válogatott Nemzetek Ligája-mérkőzéséről. A hagyományos tudósítás mellett riportot olvashatnak a nemzeti együttestől búcsúzó Szalai Ádám utolsó mérkőzéséről, és képekben is megmutatjuk, mi minden történt ezen az estén a csapat kapitányával. A drukkereket már kora este programok várták a Puskás Aréna környékén, fotóriporterünk is ellátogatott ebbe a „szurkolói zónába”, és megörökítette a ráhangolódás pillanatait – képes összeállításunkban igyekszünk megidézni a készülődés feledhetetlen hangulatát.

Kiss Norbert immár négyszeres kamion Európa-bajnoknak vallhatja magát. Ahogy a lapunknak adott interjúban fogalmazott, mindjárt az „első meccslabdát” sikerült behúznia, noha a rajtja nem a legjobban sikerült. Bár nem szokott idegeskedni, s most is nyugodtan ült a volán mögött, mégis elkapta egyfajta „harci láz”, kissé beragadt a startot követően, de aztán sikerült az élre állnia, és futamgyőzelmével bebiztosította újabb Eb-elsőségét. A Révész Racing pilótája arról is mesélt, milyen remek csapat dolgozik a keze alá, amely adott esetben egy törött autót is képes egyetlen éjszaka alatt újjávarázsolni.

A Falcóban fejezte be az előző bajnoki idényt, majd úgy döntött, kipróbálja magát légiósként Benke Szilárd. A 27 esztendős válogatott bedobó egy nagy múltú francia klubhoz, a Gravelines együtteséhez írt alá, és már túl is van a bemutatkozáson. Mégpedig győzelemmel, hiszen a dunkerque-i gárda 12 ponttal verte meg a Boulogne-Levallois-t, a magyar játékos 19 percet tölthetett a parketten. Ez már csak azért is örvendetes, mert Benkének családi okok miatt haza kellett utaznia, és kevesebb mint egy héttel a bajnoki rajt előtt csatlakozhatott újfent új együtteséhez. Első benyomásairól is mesél a lapunknak adott interjúban.

előfizető vagyok, elolvasom a lapot Nincs előfizetésem, digitálisan olvasnám a lapot Előfizetnék a nyomtatott lapra
2022.11.27 08:24:14

Magyar válogatott nemzetisport.hu

Nádas Ödön bátor volt, de a csapatból hiányzott a szív, a lélek.

2022.11.25 17:39:00

Magyar válogatott nemzetisport.hu

A Dunaszerdahely középpályása 596 nap válogatottbeli kihagyás után elszántabb, mint valaha.

2022.11.25 19:47:07

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Az utóbbi hetek, napok a búcsú jegyében teltek, Mészölytől örökre, Dzsudzsák és Szalai esetében csak a válogatottól. A lényeg az, hogy megint van, aki továbbadja a lángot, s van, aki átveszi.

2022.11.25 19:44:57

Magyar válogatott nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Lenyűgöző, ahogy a játékosok a labdához érnek, ütemre lelnek, passzolnak, megelőznek.

2022.11.25 00:11:58

Magyar válogatott nemzetisport.hu

ALAPVONAL. November 25., a Magyar labdarúgás napja. Annak, aki igazi híve a futballnak, minden nap ünnep, amikor meccs van. Emlékszem, ha fölmentem egy stadion lépcsőjén, megálltam, megláttam a zöld gyepet, már kisgyerekként is lett bennem valami le nem írható, semmi máshoz nem hasonlítható emelkedettség.