Futsal Eb: Dróth világklasszis, a spanyolokhoz is beférne – Rivera

KÁNTOR BARNABÁS (BELGRÁD)KÁNTOR BARNABÁS (BELGRÁD)
Vágólapra másolva!
2016.02.02. 23:52
null
Dróth (középen) két gólt vágott, a szövetségi kapitány is megdicsérte (Fotó: Németh B. Andrea)
A belgrádi futsal Európa-bajnokságon a spanyoloktól elszenvedett 5–2-es vereség után Sito Rivera, a magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a továbbjutás szempontjából semmi sem változott, Dróth Zoltánt világklasszis játékosnak tartja, szerinte a spanyolokhoz is beférne.

„A világ legjobb csapata ellen játszottunk, jól futsaloztunk, küzdöttünk és nem adtuk fel – értékelt Rivera. – Jól is védekeztünk, de az látszik, ez egy más szint, így elégedettek lehetünk ezzel az eredménnyel. Büszke vagyok a csapatra, amely egy évvel ezelőtt ötgólos vereséget szenvedett a spanyoloktól. Természetesen ez jobb eredmény, ráadásul sok fiatal játékosunk van, örülök, hogy őket is be tudtuk építeni.”

A magyar futsalválogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sport Online kérdésére értékelte a két gólt szerző Dróth Zoltán teljesítményét, a továbbjutási esélyeinkről is szót ejtett, valamint elmondta azt is, mi volt az elsődleges célja az öt a négy elleni játékunknak.

Dróth Zoltán két parádés gólt szerzett. Világklasszis futsalos, a legfontosabb játékosunk! Mondom ezt annak ellenére, hogy nem szeretek senkit kiemelni mivel egy csapat vagyunk. Már most a világ egyik legjobb csapatánál, a Kajrat Almatinál van, szerintem a spanyolokhoz is beférne! Nagyon számítunk rá, profi sportoló a pályán és azon kívül is.”

„Semmi sem változott, szeretnénk továbbjutni. Tudtuk, hogy valószínűleg kikapunk a spanyoloktól, az ukránok ellen kell kiharcolni, hogy a legjobb nyolc csapat között legyünk. A szurkolóink fantasztikusak voltak! Magyarországon imádják a focit így a futsalt is. Nagyon hálásak vagyunk nekik. Sokat fejlődött az ország, jót tesz a bajnokságnak, hogy a televízió is közvetíti. Egyre többen kezdik el űzni a sportágat.”

„Hogy a gólszerzés vagy a labdatartás volt a kapus nélküli játékunk elsődleges célja? Mind a kettő. A spanyolok ellen sokat futunk, izzadunk Tudtuk, hogy lesz olyan pillanat, amikor nem érünk oda időben. Amikor nálunk volt a labda, tudtunk gólt szerezni, ezt megmutattuk most is és a románok ellen is.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik