N. ZS. 2020.03.23 07:58 Frissítve: 2020.03.25 02:32

Bolgár–magyar: egy bolgár oldal úgy számol, a magyar csapat nem állhat ki

A bolgár sajtó abban reménykedik, hogy a magyar válogatott nem állhat ki az Európa-bajnoki pótselejtezőre.    

Egy bolgár oldal úgy számol, hogy a magyar válogatott nem állhat ki a pótselejtezőn (Fotó: Szabó Miklós)

 

Ahogyan arról a Nemzeti Sportban az elmúlt napokban beszámoltunk, két bolgár sportújságíró, Metodi Sumanov és Teodor Boriszov szerint június 4-én rendezhetik meg az eredetileg március 26-ára kiírt Bulgária–Magyarország Eb-pótselejtezőt.

Az információt más bolgár források is megerősítették, hozzátéve, hogy a továbbjutó öt nappal később léphet pályára a kontinensviadalra kijutásért az Izland–Románia párharc győztese ellen. Hogy melyik lesz ez az együttes? A gong.bg vasárnap megjelent cikke szerint szinte biztosra lehet venni, hogy Bulgária.

A weboldal szerkesztői nem a bolgár válogatott játéktudása, még csak nem is a futballisták formájának összehasonlítása alapján alkottak véleményt, hanem a politikát hívták segítségül. Számításuk szerint, ha a magyar parlament határozatlan időre meghosszabbítja a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzetet, a szigorú intézkedések következtében a teljes sportélet hosszú hónapokra leáll az országban, és ennek megfelelően a válogatott sem utazhat el a pótselejtezőre.

Márpedig ha Marco Rossi szövetségi kapitány együttese nem vállalná a mérkőzés lejátszását, automatikusan Bulgária jut a következő körbe. Mielőtt temetni kezdenénk nemzeti együttesünk részvételét a 2021 nyarára halasztott kontinensviadalon, fontos megjegyezni, hogy az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) a döntés bejelentése óta semmit sem tett közzé hivatalosan a pótselejtezővel kapcsolatban. Nemhogy a mérkőzések dátuma nincs meg, információnk szerint egyelőre a tárgyalások sem kezdődtek el erről.

Az UEFA a járvánnyal kapcsolatban tartott konferenciáin egyelőre csak irányelveket fogalmazott meg, konkrétumok az európai kupasorozatok folytatásáról és az Európa-bajnokság pótselejtezőjének sorsáról nem kerültek napirendre – minden erről szóló hír spekuláció.     

2021.02.17 22:32:05

Magyar válogatott SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Egyetlen apró ékezet is fontos lehet.

2021.02.15 10:34:49

Magyar válogatott PIETSCH TIBOR

A Globall Hotel pazar körülményeknek is köszönhető az elmúlt időszak csodás eredménysora.

2021.01.31 23:23:22

Magyar válogatott MALONYAI PÉTER

Baráti látogatás volt, nem csupán a meccsek miatt, hanem a politikai szándéknak is megfelelően.

2021.02.01 22:15:53

Magyar válogatott DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Minden jóban van valami rossz, persze csak ha úgy akarjuk látni.