NL: Nagelsmann még nem gondolkodott a sorozaton – vélemények

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2024.02.08. 21:16
Nagelsmann érkezik a sorsolásra, mögötte Rudi Völler, a válogatott igazgatója (Fotó: Getty Images)
Csütörtökön késő délután Párizsban kisorsolták a Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírásának csoportbeosztását, s a magyar válogatott Hollandia, Németország és Bosznia-Hercegovina mellé került az A3-as csoportba. A sorsolást követően a riválisok képviselői értékelték a négyest.

A hollandoknál Ronald Koeman szövetségi kapitány a helyszínről követte az eseményeket, s ahogy az ilyenkor szokásos, kellő udvariassággal beszélt az ellenfelekről. 

„Lehetett volna rosszabb is a sorsolás. Magyarország nem véletlenül került az A-ligába, az elmúlt években nagyszerűen teljesített, úgyhogy biztosan nem lesz sétagalopp felülmúlni. A bosnyákokat is komolyan kell vennünk, mert bár róluk egyelőre kevesebbet tudunk, ők sem véletlenül vannak a legmagasabb osztályban. A legutóbbi két kiírásban ott voltunk a négy között, ezúttal is az a cél, hogy legalább addig jussunk” – fogalmazott Koeman.

SZAVAZÁS

Hányadik helyen végez a Nemzetek Ligája csoportjában a magyar válogatott?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A B-ligából feljutók közül Bosznia-Hercegovinát sodorta a mieink csoportjába Fortuna – pontosabban Juan Mata, világbajnok és Európa-bajnok középpályás –, s a válogatott technikai igazgatója, a nemzeti csapatban 84-szer pályára lépő támadó középpályás Zvjezdan Misimovic nem volt boldogtalan a sorsolás után.

„Összességében elégedettek lehetünk, mert bár az összes csoportban kívülállók lennénk, kerülhettünk volna nehezebb négyesbe is. Izgatottan várom a sorozatot, de egyelőre nem a Nemzetek Ligáján járnak a gondolataim, a csapatom feladata, hogy Ukrajnát felülmúljuk az Európa-bajnoki selejtező rájátszásában.”

Hozzá hasonlóan egyelőre nem foglalkozik a sorozattal a németek kapitánya, Julian Nagelsmann sem, igaz, ő egészen más okokból, hiszen korántsem biztos, hogy ősszel is ő lesz még a szakvezető.

„Érdekes csoport, jó meccseket tartogat, ráadásul a hollandokra már felkészültünk, hiszen márciusban tesztmeccset játszunk egymással. Még nem gondolkodtam a Nemzetek Ligáján, mert az Eb után lejár a szerződésem. A hangsúly a kontinensbajnokságon van, aztán majd meglátjuk, utána is én leszek-e a szövetségi kapitány. Ha igen, akkor alaposan felkészülünk, hogy megnyerjük a csoportot” – fogalmazott Nagelsmann.

Marco Rossi is értékelte a sorsolást, a magyar válogatott szövetségi kapitánya elsősorban a csapat fejlődésére szeretne összpontosítani.

 

NEMZETEK LIGÁJA 
A-LIGA
A1-CSOPORT: Horvátország, Portugália, Lengyelország, Skócia
A2-CSOPORT: Olaszország, Belgium, Franciaország, Izrael
A3-CSOPORT: Hollandia, MAGYARORSZÁG, Németország, Bosznia-Hercegovina
A4-CSOPORT: Spanyolország, Dánia, Svájc, Szerbia

B-LIGA
B1-CSOPORT: Csehország, Ukrajna, Albánia, Grúzia
B2-CSOPORT: Anglia, Finnország, Írország, Görögország
B3-CSOPORT: Ausztria, Norvégia, Szlovénia, Kazahsztán
B4-CSOPORT: Wales, Izland, Montenegró, Törökország

C-LIGA
C1-CSOPORT: Svédország, Azerbajdzsán, Szlovákia, Észtország
C2-CSOPORT: Románia, Koszovó, Ciprus, Litvánia/Gibraltár
C3-CSOPORT: Luxemburg, Bulgária, Észak-Írország, Fehéroroszország
C4-CSOPORT: Örményország, Feröer, Észak-Macedónia, Lettország

D-LIGA
D1-CSOPORT: Litvánia/Gibraltár, San Marino, Liechtenstein
D2-CSOPORT: Moldova, Málta, Andorra

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik