U19: fölényes magyar győzelem Finnország ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.06. 14:50
A hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő magyar U19-es labdarúgó-válogatott 4–0-ra legyőzte Finnország korosztályos válogatottját a két csapat Telkiben csütörtök kora délután lejátszott felkészülési mérkőzésén.

„Jobban tetszett a mai játékunk, mint a keddi, nemcsak az eredmény miatt, hanem mert a mezőnyben is pontosabban futballoztunk, és a védekezésünk is végig a helyén volt. Külön örülök annak, hogy két pontrúgásból is sikerült gólt szereznünk, ugyanis sokat gyakoroljuk a rögzített helyzeteket" – mondta Mészöly Géza, az U19-es válogatott szövetségi kapitánya az MLSZ Facebook-oldalának.

Gyorsan magához ragadta az irányítást a magyar válogatott, a 9. percben Németh Márió szabadrúgása után Bobál Dávid fejelt a keresztlécre – olvasható a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) hivatalos honlapjának tudósításában. Két perccel később jött is a vezető gól: egy bedobás után a vendégek védői nem tudtak felszabadítani az öt és felesről, Asztalos Dávid pedig közelről a kapuba lőtt (1–0).

A 28. percben Farkas Zoltán, majd nem sokkal később Mervó Bence hibázott nagy helyzetben, a 36. percben viszont pontos volt a befejezés: Németh szabadrúgását követően Lorentz Márton 5 méterről továbbított a hálóba (2–0). A szünet előtt nem sokkal Asztalos húzódott előre, lecsapott a labdára a finn kapu előtt, majd a hálóba helyezett (3–0).

A második félidőben minden kerettag lehetőséget kapott. Az irányítást egy percig sem engedte ki a kezéből a csapat, és a fölényt további gólok nyomatékosíthatták volna, ha a kapu előtt kicsivel jobb a koncentráció. Az utolsó másodpercekben végül sikerült megszerezni a negyedik találatot: Nagy Dominik bal oldali beadása után Medgyes Zoltán 6 méterről a bal alsó sarokba passzolt (4–0).

A csütörtöki meccsen több kulcsjátékos (Tamás Krisztián, Varga Szabolcs, Kalmár Zsolt) kimaradt a mieink keretéből, a szakmai stáb lehetőséget biztosított azoknak a labdarúgóknak is, akik kedden kevesebb szerepet kaptak, vagy nem léptek pályára.

A magyar U19-es válogatott kedden Mervó Bence góljával 1–0-ra győzte le a finn csapatot.

U19-ES FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MAGYARORSZÁG–FINNORSZÁG 4–0 (3–0)

Telki, 100 néző. V: Berke B.
MAGYARORSZÁG: Leindler – Lorentz, Asztalos (Lenzsér), Bobál D., Forgács – Csábi, Tóth M. (Tóth L.) – Zsótér (Medgyes), Németh M. (Vida), Mervó (Berecz) – Farkas Z. (Balogh N.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
G:
Asztalos (2), Lorentz, Medgyes

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik