I. SZ.
2023.03.05 07:49 Frissítve: 2023.03.05 09:17

MLS: Sallóiék megszerezték első pontjukat, Gazdagék kikaptak

Nem termett babér a magyar légiósoknak az észak-amerikai MLS vasárnap hajnali játéknapján, Gazdag Dániel és a Philadelphia Union kikapott az Inter Miami otthonában, míg Sallói Dániel és a Sporting Kansas City gól nélküli döntetlent játszott a Colorado Rapids ellen. Dél-Koreában Ádám Martin győztes csapat tagja volt, kezdőként 73 percet játszott.

Sallói Dánielék pontot szereztek Coloradóban (Fotó: Getty Images, archív)

A Miami és a Philadelphia is győzelemmel kezdte a bajnokságot, összecsapásukon azonban csak a floridai csapat szerzett gólt. Gazdag Dániel végigjátszotta a találkozót.

ÁDÁMÉK NYERTEK
A dél-koreai első osztályban a bajnoki címvédő Ulszan Hyundai  1–0-ra legyőzte a Kangvon FC-t. Ádám Martin kezdőként 73 percet játszott az Ulszanban, ekkor 1–0-s állásnál lecserélték. Az Ulszan két forduló után százszázalékos.

Sallói Dániel is végig a pályán volt a Colorado otthonában, és a 70. percben csapatából a legközelebb került a gólhoz. Erik Thommy távoli szabadrúgása után William Yarbrough kapus védése után Sallóihoz pattant a labda, a magyar kapura is lőtt, de Yarbrough hatalmas bravúrral hárította a próbálkozást. Sallói az első félidő végén egyik ellenfelével ütközött, és felszakadt a szemhéja, vérző homlokkal sétált az öltözőbe.

A Colorado két gólnak is örülhetett volna, de az elsőt a VAR les miatt vette el tőle, a második esetben pedig nem haladt át a labda teljes terjedelmével a gólvonalon. A Rapids és a Sporting is döntetlennel javított idénynyitó veresége után.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.