SOMOGYI ZSOLT
2021.04.19 13:15

MLS: Különösen jót tett a lelkemnek ez a gól – Sallói

Győztes góllal kezdte a bajnokságot Sallói Dániel, a Sporting Kansas magyar labdarúgója, aki a kitartásának is köszönheti Vermes Péter edző bizalmát.

Sallói Dánielnek (jobbról a harmadik) remekül kezdődött a bajnoki évad, győztes gólt ünnepelhetett a kansasi társakkal
(Fotó: Reuters)

 

– Micsoda kezdés!
– Aligha kell mondanom, hogy én is nagyon boldog vagyok – mondta Sallói Dániel, aki az Egyesült Államokban, az MLS-ben, a 2021-es idény első játéknapján győztes gólt szerzett (az amerikai ligában ez volt a 24 éves magyar támadó tizenkilencedik találata), ráadásul idegenben, a New York Red Bulls otthonában győzött a Sportig Kansas 2–1-re. – Az elmúlt időszakot követően különösen jót tett a lelkemnek ez a gól.

– Beszélhetünk erről az időszakról?
– Hogyne, habár előttem is hatalmas kérdőjel. Keveset játszottam, nem mindig értettem, hogy miért. Persze nem adtam fel, de időnként meglehetősen rosszul éreztem magam. Szerencsére a család, a baráti kör szeretete, támogatása nem csökkent. Sokat beszéltem erről Vermes Péter vezetőedzővel, és őszintén elmondtam neki, ilyen szezonnal kinyírom a karrierem, ha itt nem tudok játszani, más megoldást kell keresnem. Az edzőnk többször is elmondta, hogy ez leginkább rajtam múlik, dolgozzak, a lehetőséget megadja, nekem kell olyan állapotban lennem, hogy amikor pályán vagyok, jó teljesítménnyel tudjam segíteni a csapatot. Ebben maradtunk, és az első bajnoki jól sikerült. Ahogy ígérte, megadta a lehetőséget, én pedig próbáltam élni vele.

Sallói Dániel (Fotó: Gary Rohman)

– A győztes gól azt mutatja, sikerült.
– Nagyon örülök, de azt is tudom, hogy ezzel még nem jutottam túl a nehezebb perióduson, inkább a jó irányba tett lépésként értékelem ezt. Furcsa a futballista élete: rájöttem, mindegy, hogy a saját gyenge teljesítménye vagy igazságtalan edzői döntés miatt ül a kispadon, egyetlen lehetősége van, az, hogy dolgozzon még keményebben, nézzen előre, várja a következő mérkőzést, és tegyen meg mindent, hogy számítsanak rá. Azt hiszem, ezt látták rajtam. Nem szabad feladni!

– Beszéljünk a gólról: a felvételen úgy tűnik, a szélen vezetett akciónál nem akarja futóversenyben legyőzni az ellenfelét, sőt, mintha előzékenyen maga elé is engedné a védőt, hogy aztán a beadás pillanatában kibújjon – így történt?
– Így! Ez tudatos megoldás volt, mert ha a védő előtt futok, végig a nyomomban van, könnyebben megzavarhatott volna. Ám mivel mögötte maradtam, nem tudta, odaérek-e, jobbról vagy balról kerülöm meg, és így nem volt ideje reagálni. Az is igaz, hogy a felvételt visszanézve lesgyanús volt az eset, a Premier League-ben talán vonalazgattak volna, míg ki nem derül, hogy belógott-e a szempillám, szerencsére megadták. Az edzésen gyakoroljuk az ilyen helyzeteket, ha a szélen fut lendületes akció, számítani kell rá, hogy a labda elszáll a védősor és a kapus között, oda kell érni a hosszú sarok elé. Az meg ugyancsak fontos volt, hogy meg is őriztük az előnyünket, ez tavaly sokszor nem sikerült.

– A folytatásban pedig jönnek a sztárok...
– Bizony, az Orlando City lesz a vendégünk, a brazil Alexandre Pato és a portugál Nani csapata. Jó lesz itthon játszani, ahogy halljuk, egyre több nézőt engednek vissza a lelátókra, ez is jó hír. Idegenben győzni mindig nagyon szép eredmény, önbizalmat ad nekünk, hogy nyertünk New Yorkban, úgyhogy optimistán várjuk a következő fordulót.

2023.01.28 20:27:41

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Végre van egy futballistánk, aki nem csupán tüzel, lőni is tud.

2023.01.28 00:14:14

Légiósok nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Sportolóink a legtöbbször akkor szembesülnek a valósággal, amikor szétpattan a burok. Vagy legalábbis vészesen repedezik. Ezért lehet, hogy sokan el sem tudnak mást képzelni a versenyzés után, csak a sportágukat. Érthetően, hiszen azt ismerik, magabiztosan közlekednek benne, hogy mennyit tudnak róla, kérdés, de a lényeg: a múlt(juk)ból kívánnak megélni.

2023.01.27 12:55:21

Légiósok nemzetisport.hu

Szoboszlaiék a Stuttgartot fogadják, a Schäfer Andrást foglalkoztató Union Berlin városi rangadót vív.

2023.01.13 23:01:50

Légiósok nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mentalitásban kevés hozzá hasonló magyar labdarúgó van.

2023.01.05 22:02:01

Légiósok nemzetisport.hu

A 18-szoros válogatott középpályással megbecsülésről, célokról és a mágikus 10-es mezről is beszélgettünk.