Légiósok: Konkrét ajánlattal a Kijev jelentkezett – Kádár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.31. 08:27
Hétfőn az ukrán sajtó már tényként kezelte, hogy a Dinamo Kijevbe tartó szerb Alekszandar Pantics szerződtetése megfosztja Kádár Tamást az ukrajnai lehetőségtől, és ahogyan a nyáron, ezúttal is a célvonal átszakítása előtt hiúsul meg az üzlet, azonban a 37-szeres magyar válogatott védő szerint továbbra is képben van a kétszeres KEK-győztesnél.

„Egy jobblábas védőjátékost igazol a Dinamo a Villarrealból, úgyhogy nem sokban befolyásolja az érkezése az én sorsomat, persze mindenki azt hisz, amit akar – mondta a Nemzeti Sportnak a Lech Poznan légiósa. – Tartom a kapcsolatot Szerhij Rebrovval, a kijeviek edzőjével, mégiscsak ő a kulcs ebben a transzferben, s kijelenthetem, továbbra is képben vagyok a Dinamónál, folyamatosan tárgyal egymással a két klub, persze ennél sokkal több információm nekem sincs, de nem is dolga az egyesületnek beavatnia játékosát a részletekbe. A Poznan most úgy gondolkodik, ideje van, főként, hogy Ukrajnában csak március második napján zár az átigazolási piac, engem azért jobban szorít az idő, nem szeretnék már sokat várni.”

Azért az nyilván lélekölő lenne, ha Kádár Tamás ismét egy banánhéjon csúszna el, mint ismeretes, a nyáron tulajdonképpen mindenben megegyezett a Lokomotiv Moszkvával, csakhogy az orosz vezércsere keresztbe tett a klubváltásnak.

„A Kijevvel még nem tárgyaltam, előbb a két klubnak kell egymással dűlőre jutnia – folytatta a bal oldali védőként és középhátvédként is bevethető légiós. – Úgy tudom, más érdeklődő is van, konkrét ajánlattal azonban csak a Kijev jelentkezett. Nem tehetek mást, mint abban bízni, hogy megegyezik egymással a két fél.”

A tárgyalások előrehaladott voltát jelzi, hogy a Poznan utóbbi felkészülési mérkőzésein nem lépett pályára a magyar bekk – egy esetleges sérülés jó néhány százezer eurót vonna ki a lengyel klubkasszából (bár a hírek szerint a Lech legalább kétmillió eurót remél).

„Miközben a társaim felkészülési mérkőzést vívnak, én edzek, bár azért volt szerencsém belekukkantani a tesztmeccsekbe, hát előfordultak olyan belépők, amiket látva nem bántam, hogy nem vagyok a gyepen. Azért sem szerepeltem mostanában, mert többször is elhangzott a klubom részéről, hogy most már hamarosan megállapodnak a vevőjelölttel, mégsem jött létre eddig az üzlet. Persze tudom, hogy működik a futball, vannak prioritások, elsődleges, másodlagos, harmadlagos szempontok, nem mindig megy pofonegyszerűen egy adás-vétel, ettől még nagyon örülnék, ha mielőbb pont kerülne az ügy végére. A felkészülési mérkőzéseket kivéve a csapattal készülök, ugyanúgy tréningezem, mint a társaim, talán némileg izgatottabban.”

Nem csodáljuk, a Dinamo szakmailag és anyagilag is előnyösebb feltételeket kínál, az ukrán klubban futballozni nagyobb rang, mint a Poznanban.

„A nyáron is úgy volt, hogy eligazolok, nem jött össze, úgy tudom, ezúttal is mindenki azon iparkodik, hogy megvalósuljon a klubváltás. Már csak azért is lényeges lenne, ha eldőlne a sorsom, mert márciusban a portugálok ellen rendkívül fontos vb-selejtezőt vívunk, és ha maximális odaadással végzem is az edzéseket, meccseket nem játszom, márpedig Lisszabonig muszáj csúcsformába kerülnöm.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik