S. T. J. 2020.05.19 21:38 Frissítve: 2020.05.19 21:45

Bese Barnabás meghallgatja az ajánlatokat; interjú Reisz Jánossal

A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk.

 

Bese Barnabás, a francia másodosztályban szereplő Le Havre hátvédje csapatával a hatodik helyen állt a tabellán, amikor félbeszakadt a bajnokság. A 26 esztendős, 20-szoros válogatott szerint a rájátszásban esélyt kaphattak volna az élvonalba jutásra, de így elillant a lehetőség. A francia egyesületek többségéhez a Le Havre-nál is csökkentették a fizetéseket, de egyelőre semmi sem utal arra, hogy anyagi gondokkal küzdenének. A magyar játékos szerződése június harmincadikán lejár, s bár Paul Le Guen vezetőedző szeretné, ha maradna, Bese a döntése előtt meghallhatja a többi ajánlatot is.

Nyilatkozott a Nemzeti Sportnak a 90 éves idősebb Reisz János, a magyar motorsport kiemelkedő alakja, 21-szeres magyar bajnok. A Honvéd sportolójaként mások mellett Puskás Ferenc is a klubtársa volt. Amikor 1956-ban Budapesten kitört a forradalom, s Reisz és a nagyszerű kosaras, Simon János sem mehetett haza, Puskás költségén laktak egy szállodában. Cikkünkből kiderül az is, hogy a labdarúgók nem kerültek közel a motorsporthoz – leszámítva Tichy Lajost, aki imádott és tudott is motorozni. Reisz János a legnagyobb bukását is felidézte a beszélgetés során.

Hétfőn és csütörtökön két, kedden, szerdán, pénteken és szombaton egy edzésük van, vagyis a szokásos tíz helyett csak nyolc gyakorlás – erről is beszélt lapunknak Virth Balázs, az újpesti Kapás Boglárka edzője. A tréner elmondta: több úszón is látja, hogy kérdőjellel a fejében megy le az uszodába, tanítványában viszont meg sem fogalmazódik a „Minek?” kérdése, mert tudja, van egy plusz éve arra, hogy még tovább fejlődjön pillangón. Virth Balázs naponta erősíti benne a hitet, hogy sokkal jobb lesz Tokióra, mint idén lett volna.

2020.11.21 16:18:24

Légiósok K. T. I.

Divkovic második félidőben eleresztett átlövése döntött a dunaszerdahelyiek javára.

2020.11.20 23:29:44

Légiósok BABJÁK BENCE

„Bizonyára a tehetségnek is van némi szerepe ebben, ám elsősorban az elvégzett munkának köszönhetem, hogy eljutottam idáig.”

2020.11.20 23:27:59

Légiósok MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nem csupán megtanítottak a játék elsajátítható elemeire, hanem – nevelték is.