Légiósok: Stylesék kikaptak, álom maradt számukra a PL

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2023.05.08. 18:25
null
Callum Styles csalódottan ül a Blackburn elleni vereség után (Fotó: Getty Images)
A Millwall 4–3-ra kikapott a Blackburn Roverstől az angol labdarúgó Championship utolsó, 46. fordulójában, ezzel eldőlt: Callum Styles csapata nem jut be a Premier League-be való feljutásért rendezendő rájátszásba.

 

A Millwall úgy kezdett neki a Blackburn elleni mérkőzésnek, hogy ellenfelét, valamint kedvező eredmények esetén a Sunderlandet és akár a Coventryt is megelőzheti, bebiztosítva helyét a rájátszásban. Callum Styles csapata hamar vezetett, majd 1–1 után elhúzott 3–1-re, az ellenfél azonban a második félidőben megfordította a mérkőzést. A gyors kontrából megszületett győztes gól előtt a magyar származású, ír válogatott Sam Szmodics adta a gólpasszt Ben Brereton Díaznak.

A Coventry döntetlent játszott, és 5. lett, a Sunderland pedig nyert, és 6. helyen végzett. A Blackburn beelőzött a 7. helyre, míg a Millwall az angol másodosztály nyolcadikja lett.

A Chamionshipből a Burnley és a Sheffield United már korábban bebiztosította egyenesági feljutását a Premier League-be. A rájátszásban a Sunderland a Luton, a Coventry pedig a Middlesborough ellen játszik oda-visszavágós elődöntőt, melynek győztesei a Wembley Stadionban csapnak össze az élvonalba jutásért.

Az oldhami születésű, tízszeres magyar válogatott Callum Styles szeptember óta kölcsönben szerepelt a Millwallban, az angol harmadosztályba tavaly kizúgó Barnsleyból, amely a rájátszásban kivívhatja a visszajutást a Championshipbe.

LÉGIÓSAINK HÉTFŐI TELJESÍTMÉNYEI
ANGLIA
Championship (II. osztály)
Millwall–Blackburn Rovers 3–4
Millwall: Callum Styles végig a pályán volt.

A CHAMPIONSHIP VÉGEREDMÉNYE

Fotó: Reddit/_tribalattack
Fotó: Reddit/_tribalattack

TOVÁBBI, MAGYAR ÉRDEKELTSÉGŰ MECCSEK HÉTFŐN

GÖRÖGORSZÁG
Szuperliga, rájátszás, felsőház
Olympiakosz–Panathinaikosz 1–0
Panathinaikosz: Kleinheisler László a 72. percben állt be csereként

ROMÁNIA
Superliga, rájátszás, felsőház

FCSB–Sepsi OSK 3–1
Sepsi OSK: Tamás Márk nem volt a keretben, Varga Roland a 86. percben állt be

SZERBIA
Szuperliga, rájátszás, felsőház
Radnicski–Topolyai SC 1–4
TSC: Szőke Adrián nem volt a keretben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik