Telek Andrással támadt fel a makkoshotykai labdarúgás

CS. P.CS. P.
Vágólapra másolva!
2023.05.21. 11:04
Makkoshotyka futballcsapata 2014-ben feloszlott, a Hátsó füves futballmentő túra alkalmából azonban 2022 után az idén is összeállt egy mérkőzésre, az ellenfél Zempléni Főnix csapatában szerepelt Telek András is.
Telek András Makkoshotykán (Fotó: Földi Imre) – KÉPGALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!
Telek András Makkoshotykán (Fotó: Földi Imre) – KÉPGALÉRIÁNKHOZ KATT A KÉPRE!

 

Harmadik állomásához ért az idei Hátsó füves futballmentő túra: Hercegkút és Nagyrozvágy után szombaton Makkoshotykán állt össze egy mérkőzésre a már évek óta feloszlott helyi csapat. A vendég Zempléni Főnix vándoregyüttes színeiben Telek András is szerepelt, a korábbi 24-szeres válogatott labdarúgó önként csatlakozott a kezdeményezéshez, jelezve, hogy szívesen részt venne a falusi futballközösségeket felélesztő programsorozatban.

A mérkőzés előtt a makkoshotykai futballünnep díszvendégeként a Ferencváros egykori játékosa adta át Kántor Ferenc polgármesternek a gyermek méretű magyar válogatott mezt, amely része volt a Magyar Labdarúgó Szövetség makkoshotykaiaknak szánt, labdákból, sportszerekből álló ajándékcsomagjának. Makkoshotyka már visszatérő helyszínnek számít, tavaly Pisont István részvételével játszott a faluban emlékezetes mérkőzést a helyiekkel az utazó projektcsapat.

A hegyek között megbújó erdei pályához ezúttal számos helyi gyermek és fiatal is kilátogatott, a közönség a kora nyári melegben szép makkoshotykai támadásokat, számos kimaradt hazai helyzetet és végül 5–1-es Zempléni Főnix-győzelmet láthatott. A civil szerveződésként futó, a Nemzeti Sport és a Kazinczy Ferenc Múzeum közreműködésével zajló Hátsó füves futballmentő túra június 4-én, vasárnap folytatódik a bodrogközi Györgytarlón.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik