PMFC: a tulajdonos az NB I érdekében menesztette Kiss Lászlót

Vágólapra másolva!
2011.03.16. 13:35
Matyi Dezső, a Pécsi MFC labdarúgócsapatának tulajdonosa a pmfc.hu-nak nyilatkozva elmondta: azért kezdeményezte az edzőváltást az NB II Nyugati csoportban élen álló csapatnál, mert nem látta biztosítottnak a feljutást az együttes mutatta játékkal. A PMFC-nél Kiss Lászlót Mészáros Ferenc váltotta a kispadon.

„Úgy gondoltam, az NB I érdekében meg kell tennem [az edzőváltást]. Mert bár irtózatos mennyiségű munkát végzett el a csapat, egyetlen egy valami kimaradt – a futball. Hiába futottak megállás nélkül a játékosok, taktikának, összjátéknak, megtervezett figuráknak a nyomát sem lehetett látni. Márpedig ilyen játékkal nem lehet biztosra venni a feljutást. Ezért nem akartam addig halogatni a döntést, amíg már késő lesz. Róth Antal esetében ugyanis ez történt két évvel ezelőtt, mert ha csak egy meccsel is korábban bontok vele szerződést, még felkerülhettünk volna az első osztályba" – vélekedett a tulajdonos.

„A játékosok a tavaszi meccseken annyit futottak, mint a gép, és azt játszották, amit begyakoroltattak velük. Hogy az mire volt elég, azt itthon a Kozármisleny ellen mindenki láthatta, hiszen közünk nem volt a meccshez. És előtte Tatabányán még ezt is sikerült alulmúlni, amit nem feledtetett az, hogy két óriási védelmi hibából tíz perc alatt rúgtunk két szép gólt. A PMFC-nek szervezett csapat benyomását kell keltenie, futballoznia kell, és hoznia az eredményeket. Mert ha győzünk, teljesen mindegy, hogy az ellenfelek mit játszanak. Ne másoktól függjünk, mi formáljuk a sorsunkat! A jelenlegi keret kialakításában Kiss László szabad kezet kapott. Az új edzőnek nincs választása, ezzel kell dolgoznia" – tette hozzá.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik