Fontos győzelmet aratott Soroksáron a Budaörs

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 12:50
null
Sajbán Miklós (elöl) nem tudott érvényesülni a soroksári védők szorításában (Fotó: Árvai Károly)
A labdarúgó NB II 14. fordulójában a 15. helyezett Soroksár a 17. helyezett Budaörsöt látta vendégül. A találkozó nagyobb lehetőségei a hazai csapat előtt adódtak, de a Budaörs kapusának, Tóth Gábornak az eszén nem sikerült túljárniuk Lovrencsics Balázséknak. A Budaörs ellenben egyszer betalált, és győzelmének köszönhetően pontszámban beérte a Soroksárt.


LABDARÚGÓ NB II
14. FORDULÓ

SOROKSÁR SC–BUDAÖRS 0–1 (0–0)
Budapest,
Haraszti út, 300 néző. Vezette: Kovács J. Zoltán (Mohos Milán, Kiss Balázs)
SOROKSÁR: Varga Á. – Ternován P. (Magyari Sz., 64.), Gyömbér, Valencsik, Pászka – Haris (Ladányi, 73.), Nagy O. – Szerető (Hudák M., 64.), Lőrinczy, Korozmán – Lovrencsics B. (Kovac, 82.).Vezetőedző: Lipcsei Péter
BUDAÖRS: Tóth G. – Tóth K., Fényes, Gyurácz (Kékesi A., 83.), Pintér D. – Zsidai, Molnár Cs. (Kapronczai, 76.) – Halácsi (Winkler A., 60.), Lengyel B., Petneházi – Sajbán Miklós. Vezetőedző: Gabala Krisztián
Gólszerző: Molnár Cs. (50.)
MESTERMÉRLEG
Lipcsei Péter:
– Egy vereség után mindig nehéz megszólalni, főleg úgy, hogy ezt a meccset megnyerhettük volna. Sajnos, nem játszottunk csúcsformában, az kétségtelen, viszont az ellenfél kapusa megint parádésan védett. A helyzeteink megvoltak, csak nem tudtuk berúgni őket. Keressük az okokat, hogy mi a probléma a csapatnál, de az biztos, hogy nagyon sürgősen változtatnunk kell.
Gabala Krisztián: – Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, hiszen egy jó csapat ellen idegenben tudtunk lehozni egy győztes meccset. Ha őszintén belenézünk a tükörbe, azt kell mondanom, hogy egy kis szerencsével sikerült, mert a Soroksárnak is megvoltak a lehetőségei arra, hogy ez a mérkőzés egál legyen. De mi a null nullból indultunk ki és ezért extrának tartom, hogy elvittük a három pontot.

ÖSSZEFOGLALÓ

A találkozó kezdete előtt mindkét csapat közelebb állt a kieső helyekhez, mint a dobogóhoz, ami az elmúlt bajnokságban elért helyezéseik alapján arra engedett következtetni, hogy ma nem feltétlenül ismétlődik meg az a 2021. márciusi összecsapás, amelyen kilenc gól is született.

Az első félidő egyetlen igazi és egyben legnagyobb helyzetére egészen a 40. percig kellett várni, Lőrinczy passza után Korozmán állhatott szemben egy az egyben Tóth kapussal, de a soroksári játékosnak nem sikerült túljárnia a hálóőr eszén.

A második félidő elején némiképp váratlanul szerzett vezetést a Budaörs, az 50. percben Molnár Csaba mesterien tekert 17 méterről a kapu bal felső sarkába. A folytatásban a Soroksár próbált többet támadni az egyenlítés érdekében, de Tóth Gábor eszén nem tudtak túljárni Lipcsei Péter tanítványai. A budaörsi kapus két alkalommal is óriási ziccert fogott, így oroszlánrészt vállalt a budaörsi sikerből.0–1

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: A játékvezető megfogadta a jó tanácsot és lefújta a mérkőzést, a Budaörs 1–0-ra nyert Soroksáron.

90+4. perc: "Fújd le spori, mert már rossz nézni..." – hangzik el a hazai vezetőedző Lipcsei Péter szájából...

90+2. perc: Egy bal oldali beadást követően Kovác Alan fejelt 7 méterről a kapu mellé.

90. perc: Négy percet hosszabbít a játékvezető!

88. perc: Winkler András kapott sárga lapot időhúzásért.

87. perc: Lőrinczy lőtt kapura 20 méterről, de Tóth számára rutinmunka volt a védés.

83. perc: Ismét cserélt a Budaörs, Kékesi érkezett Gyurácz helyére.

83. perc: Lőrinczy passza után Ladányi lába alatt elgurult a labda, Hudák pedig a kapu fölé lőtt.

82. perc: Cserélt a Soroksár, Kovac Alan érkezett Lovrencsics Balázs helyére.

81. perc:Ladányi szeretett volna büntetőt kiharcolni, de csak egy sárga lapot kapott műesésért.

79. perc: Nagy Olivér beadását követően Magyari Szilárd ollózta kapu mellé a labdát.

76. perc: Cserélt a Budaörs, a gólszerző Molnár Csaba helyére Kapronczai Gergely érkezett.

75. perc: A BUDAÖRSI KAPUBAN TÓTH GÁBOR! Lovrencsics kapott labdát a jobb szélen, majd középre ívelt, ahol Lőrinczy üresen érkezett, de 11 méteres lövését Tóth nagy bravúrral védte. A kipattanó labda Hudák elé került, ő kapásból a kapu fölé bombázott.

73. perc: Sérülés miatt kellett cserélnie a Soroksárnak. Haris Attila hagyta el a pályát, helyére Ladányi Gergő érkezett.

70. perc: Akár el is dönthette volna a három pont sorsát a Budaörs...Winkler futott el a bal szélen, majd középre passzolt az üresen maradt Petneházinak, azonban utóbbi nem tudta jól átvenni a labdát, így az érkező védők tisztázni tudtak.

64. perc: Kettőt cserélt a Soroksár, Ternován Patrik helyére Magyari Szilárd érkezett, míg Szerető Krisztofert Hudák Martin váltotta.

60. perc: Winkler András lépett pályára a Budaörs csapatában, Halácsi Fülöp Mirkó jött le.

57. perc: Pintér Dominik is sárga lapot kapott.

56. perc: EZ MEG HOGY MARADT KI!? Jobb oldalról érkezett egy hazai beadás a kapu elé, Lovrencsis két lépésre a kaputól Tóthba lőtte a labdát, majd a kipattanó labda szintén Lovrencsics mozdulatának köszönhetően a kapu mellé pattant.

Molnár Csaba öröme érthető, nagyszerű találatot szerzett (Fotó: Árvai Károly)
Molnár Csaba öröme érthető, nagyszerű találatot szerzett (Fotó: Árvai Károly)

50. perc: GÓÓÓÓÓÓÓL! Vezet a Budaörs! Egy beadást követően Molnár Csaba elé került a labda, aki 17 méterről mesterien tekert a bal felső sarokba. A labda a kapufa érintésével került a hálóba, 0–1.

48. perc: Egy gyors hazai kontra végén előbb Haris, majd Lőrinczy is lövőhelyzetbe került, de mindkétszer blokkolni tudta a budaörsi védők.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, egyik csapatban sem történt csere a szünetben.

A Budaörs (fehérben) már a középpályán igyekezett megakasztani a hazai támadásokat (Fotó: Árvai Károly)
A Budaörs (fehérben) már a középpályán igyekezett megakasztani a hazai támadásokat (Fotó: Árvai Károly)

45. perc: Véget ért az első félidő, nem tehetünk mást, mint hogy bízunk a jobb folytatásban.

45. perc: Lengyel Béla lőtt 18 méterről a kapu mellé. Ez volt az első félidő utolsó lövése..

42. perc: Sokasodnak a hazai helyzetek, ezúttal egy szögletet követően Valencsik Dávid fejelt a kapu mellé.

41. perc: Ismét Lőrinczy volt főszerepben! Ezúttal ő maga lőtt kapura, de Tóth ezúttal is védeni tudott.

40. perc: TÓTH BRAVÚR! Lőrinczy ugratta ki remekül Korozmánt, a hazai szélső vezette egy kicsit a labdát, majd 8 méterről kapura lőtt, de Tóth lábbal hárítani tudott.

37. perc: Lőrinczy 17 méteres lövése csak centikkel szállt el a felső léc fölött.

35. perc: Lengyel Béla buktatta Pászka Lórándot, sárga lap.

33. perc: Ternován passzolt Lőrinczyhez, aki középről, 15 méterről a kapu fölé bombázott.

32. perc: Halácsi megunhatta az utóbbi percek tétlenkedését, 22 méterről lövésre vállalkozott, de Varga eszén nem tudott túljárni.

Eltelt az első harminc perc, eddig senki lehet elragadtatva a látottaktól...

24. perc: Lőrinczy eladott labdája után létszámfölényben indíthatott kontrát a Budaörs, de Petneházi bizonytalan volt, így oda lett a lehetőség...

20. perc: Pászka jobb oldali szöglete után Valencsik elé került a labda, a hazai védő közeli lövését Tóth védte könnyedén.

19. perc: Molnár passzolt Pintérhez, aki a 16-os sarkától a kapu mellé lőtt.

17. perc: Sajbán Miklós kapott egy remek labdát a 16-os előterében, két cselt követően nagy erővel kapura lőtt, de a középre tartó labdát Varga Ádám könnyedén lehúzta.

15. perc: Tóth Keve futott fel a jobb szélen, középre tett labdájára ketten is érkeztek, de Ternován Patrik résen volt és tisztázni tudott.

9. perc: Lőrinczy végzett el szögletet a bal oldalról, középre tekert labdája a kapu fölött hagyta el a játékteret.

1. perc: Nagy Olivér lőtt a kapu mellé 20 méterről.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Budaörs indította útjára a labdát.

Pályán a csapatok, a Soroksár sárga-feketében, a Budaörs zöld-fehérben lép pályára.

„Bízom benne, hogy nyerni tudunk, mert nagy szükségünk van egy győzelemre. Ha az elmúlt fordulókban mutatott stabil focit tudjuk továbbvinni, és előrefelé még hozzá tudunk tenni egy kicsit, akkor jó esélyünk van arra, hogy megnyerjük a mérkőzést. Persze a Soroksár egy jó csapat, mindig is jó erőkből állt, nem lesz könnyű mérkőzés, de mindenképpen az a célunk, hogy begyűjtsük a három pontot”osztotta meg várakozásait a Budaörs honlapjával Lengyel Béla.

Mindkét csapat csalódást keltően indította a bajnokságot. A legutóbbi pontvadászatot a Budaörs a 6., a Soroksár a 8. helyen zárta, ezzel szemben jelenleg egyik csapat sem tagja a "top 10"-nek.

Emlékezetesre sikerült a két csapat legutóbbi soroksári mérkőzése. 2021 márciusában a Budaörs már három góllal, 4–1-re is vezetett a Haraszti úton, azonban a Soroksár óriási hajrával fordított, Ramadan a 93. percben szerezte a sárga-feketék győztes gólját.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés. Lássuk, mire megy egymással a 15. helyezett Soroksár és a 17. helyezett Budaörs.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik