Videó: amikor a DVSC a PMFC ellen ünnepelte első bajnoki címét

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.28. 10:38
A DVSC labdarúgócsapata először a 2004–2005-ös idényben lett bajnok az NB I-ben, az aranyérmeket a PMFC elleni, 3–1-es hazai győzelem után vehették át a debreceniek – a két csapat ma 20 órától az NB II-ben találkozik…

Amikor a DVSC először ünnepelhetett aranyérmet a labdarúgó NB I-ben, 2005 május 21-én, a Pécsi MFC-t fogadta. Igaz, a bajnoki cím sorsa már egy héttel korábban, a 29. fordulóban eldőlt, mert a PMFC legyőzte a Ferencvárost, így az FTC-nek nem volt esélye befogni a kilencpontos előnnyel vezető debrecenieket. Viszont az éremátadást a DVSC–PMFC meccs után tartották.2005 május 21-én, a Pécsi MFC-t fogadta. Igaz, a bajnoki cím sorsa már egy héttel korábban, a 29. fordulóban eldőlt, mert a PMFC legyőzte a Ferencvárost, így az FTC-nek nem volt esélye befogni a kilencpontos előnnyel vezető debrecenieket. Viszont az éremátadást a DVSC–PMFC meccs után tartották.

A Loki gyorsan eldöntötte a találkozót, ugyanis a 26. percben már 2–0-ra vezetett, Igor Bogdanovics után Sándor Tamás is betalált, 3–1-re győzött a Debrecen, és kezdetét vehette a bajnoki cím megünneplése, a stadionban telt ház, 7500 szurkoló, majd a város főterén még nagyobb tömeg előtt.

15 év alatt sok minden történt, ami akkor még (kissé) hihetetlennek tűnhetett: a DVSC nyert még hat bajnoki címet, szerepelt a Bajnokok Ligája és az Európa-liga csoportkörében, a PMFC pedig megjárta a megyei bajnokságot is. A két csapat hétfőn 20 órától az NB II 10. fordulójában csap össze, a debrecenieknél hazaigazolása óta első bajnoki meccsén szerepelhet Dzsudzsák Balázs, aki már 2005-ben is a csapat tagja volt, igaz, a Pécs ellen nem játszott.

NB II
10. FORDULÓ

20.00: Debreceni VSC–Pécsi MFC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik