Nike-kupa: nem bírt egymással a Honvéd és a Bröndby

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.10. 13:47
A Nike Premier-kupa európai döntőjében, Ljubljanában a D-csoport 2. fordulójában a Budapest Honvéd gól nélküli döntetlent játszott a dán Bröndbyvel.

A Honvéd kezdőcsapata a Dinamo elleni, döntetlennel záruló meccshez képest két helyen változott a Bröndby ellen. A kapuba bekerült Vajda Dániel helyére Orgován László, a középpályán pedig Király Ákos váltotta az első meccsen gólt szerző Váczi Dánielt.

A meccs az elsőhöz hasonlóan indult a Honvéd szempontjából, ugyanis az ellenfél játszott fölényben. A Bröndby főképp a bal oldalon vezetett több veszélyes akciót, a legnagyobb dán helyzetnél Orgovánnak kellett bravúrral hárítania.

A kispestiek támadójátéka ezúttal is akadozott, az említett lehetőség mellett az első félidőben még egy nagy helyzetet láthattunk, azt is a dánok hagyták ki, egy jobb oldali szögletvariáció után került lövőhelyzetbe a Bröndby támadója, de a kapu fölé bombázta a labdát.

A második félidőre a Honvéd kettőt is cserélt, és a játékrész elején egy formás kispesti akciót is láthattunk, Herjeczki Kristóf szép cselekkel becsapta a védőjét a bal szélen, középre is adta a labdát, de belül a társak már elcselezték a lehetőséget, nem zárult lövéssel a támadás.

A dánok egyre inkább fáradtak, miközben a kispestieknek megjött a lövőkedvük, Soós Dávid 19 méteres kísérletét a dán kapus védte.

A Honvéd legveszélyesebb támadója Herjeczki volt, akinek több jó megugrása is volt a bal szélen, de vagy az utolsó passzba csúszott hiba vagy a lövés volt gyenge.

A hajrában már egyértelműen a Honvéd dominált, de gól nem született, maradt a 0–0-s döntetlen. A kispestiek két meccs után két ponttal állnak a csoportban.

NIKE PREMIER-KUPA, EURÓPAI-DÖNTŐ, LJUBLJANA
D-CSOPORT, 2. FORDULÓ

BUDAPEST HONVÉD–BRÖNDBY (dán) 0–0
BP. HONVÉD:
Orgován – Bodrogi, Nemes, Czeglédy, Gergényi (Zahorán) – Hegedűs (Váczi), Soós, Király – Bíró Á. (Tömösvári), Bíró B., Herjeczki

KORÁBBAN
Bp. Honvéd–Dinamo Zagreb (horvát) 1–1
Bröndby (dán)–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–1

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik